Satavuotiaan Suomen kunniaksi makuja Suomen luonnosta
Suomalainen maito ja suomalainen marja luovat yhdessä loistavan juuston satavuotiasta Suomea kunnioittaen. Makean mustikan tuominen suolaiseen juustoon on Juustoportin uusi tapa tarjota herkutteluhetkiä juustojen parissa. Intohimoisen suunnittelutyön tuloksena syntynyt juusto tarjoaa uudenlaisen kokemuksen: Pehmeän mustikan ja voimakkaan juuston yhdistelmässä mustikan maku vahvistuu maisteluelämyksen aikana. Pitkä kypsytys jättää alleen mustikan tuoksun ja aistittavissa on tuttu ja hurmaava erikoisjuustojen tuoksu.
Juustoportin Mustikkajuusto maistuu myös miedompien juustojen ystäville. Mustikkarouheella maustettu juusto valmistetaan lehmänmaidosta ja kypsytetään vähintään 4kk. Lakka- ja mustikkajuusto ovat taitavien ja innovatiivisten juustomestarien näytteitä uusista keksinnöistä. Maista lakka- ja mustikkajuustoa ensin sellaisenaan, sen jälkeen löydät varmasti sopivia kavereita ja käyttökohteita näille ihanille uutuuksille
Mustikkajuuston juomasuosituksemme on mehevän hilloinen tai pehmeän hedelmäinen punaviini. Esimerkiksi italialainen tai amerikkalainen primitivo/zinfandel, Zensa Primitivo (950577) tai Apothic Dark (430067). Myös hedelmäolutta, kuten Lindemans Kriek (798773) kannattaa kokeilla Mustikkajuuston kanssa.
Intohimosta juustoihin, rakkaudesta perinteisiin
Juuston kypsyminen on monimutkainen tapahtuma. Juustotyypistä riippuen ne saavat kypsyä juustokellarissamme muutamasta kuukaudesta jopa vuoteen asti. Jokaisesta juustosta huolehditaan tarkoin. Kypsymistä seurataan viikoittain ja sitä jatketaan kunnes juuston maku ja aromit ovat kohdallaan. Sen jälkeen voimme lähettää sen ylpeinä maailmalle.
Monen kellaroidun juustomme esikuvat ovat kotoisin Sveitsistä. Tuotekehityksessämme perinteisten menetelmien ja reseptien rinnalla kulkevat suomalaiset makutottumukset ja valmistustavat. Me haluamme tehdä juustoja, jotka ovat erityisen hyviä, jopa maailman parhaita. Erikoisjuustoja valmistetaan lehmän- ja vuohenmaidosta, myös luomuna. Vuosien saatossa olemme saaneet tunnustusta osaamisestamme ja intohimoisesta tuotekehityksestämme: Kotimaassa Vuohen Viinitarhuri palkittiin valtakunnallisessa juustokilpailussa Suomen parhaana kypsytettynä juustona vuonna 2012 ja hieman myöhemmin, vuoden 2014 syksyllä, Juustoportin Vuohen GR Grand Reserve ja Vuohen viinitarhuri saivat kultamitalit Itävallassa, Tirolin Käsiade-kilpailun Premium-sarjassa.