Ainekset
Pohja
100 g tumma suklaa
2 dl Juustoportti Friendly Viking’s kaurajuoma
150 g Juustoportti Friendly Viking’s kreikkalainen kauravälipala mango
2 dl vehnäjauhot
2dl sokeri
1 dl kaakaojauhot
1 tl leivinjauhe
Kuorrute ja koristelu
2 dl kauravispi
150 g Juustoportti Friendly Viking’s kreikkalainen kauravälipala mango
Mangoa tuoreena tai säilykkeenä
Tummaa suklaata
Ohje
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pingota noin 20 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi.
- Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, jätä jäähtymään. Sulattaessasi suklaan mikrossa, käytä mikron keskitehoa ja sekoita suklaata n. 30 sekunnin välein kunnes se on sulaa.
- Yhdistä kaurajuoma sekä mango-kauravälipala ja sekoita tasaiseksi.
- Sekoita kuivat aineet omassa kulhossa sekaisin. Lisää kuivat aineet nesteseokseen ja sekoita tasaiseksi nuolijalla. Lisää lopuksi suklaasula sekaan ja kääntele taikina nuolijalla tasaiseksi.
- Kaada taikina kakkuvuokaan, paista uunissa noin 30 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä hieman löysäksi, muttei liian.
- Nosta kakku uunista ja anna jäähtyä hetken vuoassa. Ota sitten kakku pois vuoasta ja anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
- Valmista kuorrute vaahdottamalla kaurakerma kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää kauravälipala vaahdotetun kauravispin sekaan ja sekoita varovaisesti sekaisin.
- Nostele kuorrute lusikalla jäähtyneen kakun päälle.
- Kuutioi mangot haluamallasi tavalla ja nostele mangopalat kuorrutteen päälle.
- Raasta tummaa suklaata raastinraudalla ja ripottele kakun päälle.
Mikä on helppo vegaaninen mango-mutakakku?
Keväällä halusimme auttaa kaikkia juhliin valmistautuvia, sillä tiedämme, että joskus kakun leipomisesta syntyy melkoinen haaste. Reseptin kehittääksemme haastoimme Koko Suomi leipoo -voittaja Mari Pihlajamäen luomaan reseptin maailman helpoimpaan vegaaniseen kakkuun. Tämä vegaaninen kakku onnistuu keneltä tahansa!
Vegaanisen mutakakun herkullisen maun salaisuutena toimii Friendly Viking’s kreikkalainen mangokauravälipala, sillä raikkaan mangon ja täyteläisen suklaan kombo toimii loistavasti! Täyteläisen tahmeaa mango-mutakakkua pehmentämään valmistetaan suussasulavan pehmeä mangovaahto, joka syntyy myös Friendly Viking’s kreikkalaisesta mangokauravälipalasta. Kakku viimeistellään mangopaloilla sekä suklaarouheella.