Jälkiruuat

Helppo vegaaninen mango-mutakakku

Helppo vegaaninen mango-mutakakku

Ainekset

Pohja

100 g             tumma suklaa

2 dl                Juustoportti Friendly Viking’s kaurajuoma

150 g             Juustoportti Friendly Viking’s kreikkalainen kauravälipala mango

2 dl                vehnäjauhot

2dl                 sokeri

1 dl                kaakaojauhot

1 tl                 leivinjauhe

Kuorrute ja koristelu

2 dl                kauravispi

150 g             Juustoportti Friendly Viking’s kreikkalainen kauravälipala mango

Mangoa tuoreena tai säilykkeenä

Tummaa suklaata

 

Ohje

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pingota noin 20 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi.
  2. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, jätä jäähtymään. Sulattaessasi suklaan mikrossa, käytä mikron keskitehoa ja sekoita suklaata n. 30 sekunnin välein kunnes se on sulaa.
  3. Yhdistä kaurajuoma sekä mango-kauravälipala ja sekoita tasaiseksi.
  4. Sekoita kuivat aineet omassa kulhossa sekaisin. Lisää kuivat aineet nesteseokseen ja sekoita tasaiseksi nuolijalla. Lisää lopuksi suklaasula sekaan ja kääntele taikina nuolijalla tasaiseksi.
  5. Kaada taikina kakkuvuokaan, paista uunissa noin 30 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä hieman löysäksi, muttei liian.
  6. Nosta kakku uunista ja anna jäähtyä hetken vuoassa. Ota sitten kakku pois vuoasta ja anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
  7. Valmista kuorrute vaahdottamalla kaurakerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  8. Lisää kauravälipala vaahdotetun kauravispin sekaan ja sekoita varovaisesti sekaisin.
  9. Nostele kuorrute lusikalla jäähtyneen kakun päälle.
  10. Kuutioi mangot haluamallasi tavalla ja nostele mangopalat kuorrutteen päälle.
  11. Raasta tummaa suklaata raastinraudalla ja ripottele kakun päälle.