Jälkiruuat

Hyydytettävä marjapiirakka, vegaaninen

12 henkilölle

Ainekset

MANSIKKA-MUSTIKKA-VADELMAHILLOKE

250 g pakaste tai tuoreita mansikka-mustikka-vadelma
100 g hillosokeria
3 rkl vettä

MANTELICRUMBLE

65 g maidotonta margariinia
0,5 dl fariinisokeria
1 dl mantelijauhetta
0,5 dl hasselpähkinärouhetta
0,5 dl kaurahiutaleita
ripaus suolaa

KEKSIPOHJA

150 g Oreo tai digestive -keksejä
60 g maidotonta margariinia

MARJATÄYTE
2 prk (350 g) Friendly Viking’s O’GURT berries
1 prk (200 g) Friendly Viking’s Sour Oatia
0,5 dl sokeria
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
4 tl Agar agar -hyytelöimisainetta

TÄYTTÖ JA KORISTELU

Marjahilloke
Mantelicrumble
Marjatäyte
Tuoreita mansikoita, mustikkaa ja vadelmaa

 

Ohje

MANSIKKA-MUSTIKKA-VADELMAHILLOKE

  1. Lisää kattilaan marjat ja vesi, kiehauta.
  2. Lisää hillosokeri ja keitä hilloketta n. 10-15 min kunnes seos paksuuntuu.
  3. Anna jäähtyä kylmässä.

MANTELICRUMBLE

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Valmista crumble sekoittamalla kaikki aineet sormin nyppien taikinaksi.
  3. Levitä seos ohuesti ison keksin muotoon leivinpaperin päälle.
  4. Paista uunissa noin 10-12 minuuttia, kunnes seos on kullan ruskeaa.
  5. Jäähdytä  ja paloittele murusiksi.

KEKSIPOHJA

  1. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini.
  2. Suihkuta vuokaspray n. 20 cm halkaisijaltaan olevaan kakku- tai rengasvuoan reunoille, laita pohjalle leivinpaperi.
  3. Laita keksimurska vuoan pohjalle ja painele esim. juomalasin avulla pohja tasaiseksi niin että keksireuna ylettyy myös reunoille.
  4. Laita jääkaappiin jäähtymään.

MARJATÄYTE

  1. Yhdistä keskenään 2 prk O’GURT berrietä, Sour oat, sokeri, tomusokeri ja vaniljasokeri.
  2. Lämmitä kattilassa vettä kiehuvaksi n. 1 dl verran, lisää agar agar -jauhe ja keitä noin 2 minuutin ajan.
  3. Lisää kuuma seos ohuena nauhana marjaseokseen samalla hyvin vatkaten.

TÄYTTÖ JA KORISTELU

  1. Lisää keksipohjan päälle marjahilloke tasaiseksi.
  2. Lisää paloiteltua mantelicrumblea hillokkeen päälle.
  3. Lisää marjatäyte ja nosta kylmään vähintään 4 tunniksi.
  4. Koristele marjapiirakka tuoreilla mansikoilla, mustikoilla ja vadelmilla sekä mantelicrumblella.

Tutustu tuotteisiin

Resepti @Vanilllacakes