Jälkiruuat

Juustoportin suklaapiirakka

n. 50 min

4 annosta

Ainekset

Pohja:

2,5 dl vettä
200g Juustoportin kirnuvoita
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1,5 tl soodaa
1 prk (150 g) Juustoportin mustakirsikka AB jogurttia
2 kpl munia

Kuorrutus:

2 rkl maitoa
100 g Juustoportin kirnuvoita
200 g tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta

Ohje

  1. Mittaa vesi, voi, kaakaojauhe ja suola kattilaan. Kiehauta ja nosta jäähtymään.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää jauhoseokseen jäähtynyt kaakaoliemi, mustakirsikkajogurtti ja kananmunat.
  4. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada uunipannulle voidellun leivinpaperin päälle.
  5. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Valmista kuorrutus

  1. Mittaa maito ja voi kattilaan, kiehauta ja jäähdytä seos.
  2. Sekoita jäähtyneeseen seokseen tomusokeri ja kaakao. Halutessasi voit lisätä tilkan kuumaa kahvia kuorrutteeseen, niin saat kiiltävän ja hyvin levittyvän kuorrutteen.
  3. Levitä seos jäähtyneen tortun päälle. Pinnalle voi ripotella suklaarouhetta koristeeksi.