Jälkiruuat

Macaron-leivokset, VEGE

20 kpl

Ainekset

Macaron-kuoret:
0,75 dl esivalmisteltua aquafabaa (kikherneiden lientä, 2 tölkkiä)
75 g mantelijauhoa
125 g tomusokeria
0,5 dl sokeria
punaista elintarvikeväriä

Mansikka- tai vaniljatäyte:
1 prk (150 g) Friendly Viking’s Greek Style O’gurt mansikkaa tai vaniljaa
1 prk (200 g) Friendly Viking’s Sour Oatia
1 dl tomusokeria

 

Ohje

Macaron-kuoret:

  1. Kaada 2 kpl kikhernetölkkien liemi kattilaan, keitä seosta n. 15 minuuttia miedolla lämmöllä, anna jäähtyä huoneenlämmössä muutaman tunnin ajan.
  2. Sekoita mantelijauho ja tomusokeri keskenään, siivilöi muutamaan kertaan.
  3. Lisää puhtaaseen teräksiseen tai lasiseen kulhoon esivalmisteltua aquafabaa 0,75 dl (keitetystä liemestä riittää myös toiseen macaron-erään aquafabaa).
  4. Vatkaa vaahdoksi, lisää vähitellen joukkoon sokeri pienissä erissä, vaahdota niin kauan kunnes seos on muuttunut kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.
  5. Lisää punaista elintarvikeväriä pieni määrä joukkoon sekä mantelijauho-tomusokeriseos vähitellen varovasti käännellen, jatka kunnes taikina on tasaista.
  6. Laita macaron-taikina pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla ja pursota leivinpaperin tai macaron-maton päälle halkaisijaltaan n. 4 cm kokoisia kiekkoja, poista ilmakuplat kolauttamalla peltiä pöytää vasten.
  7. Anna macaronien kuorettua huoneenlämmössä tunnin ajan tai kunnes ovat pinnalta kuivia.
  8. Paista macaronit uunissa alatasolla 160 asteessa 10-12 minuuttia.
  9. Anna jäähtyä kunnolla ennen macaronkuorien irrotusta.

Mansikka- tai vaniljatäyte:

  1. Yhdistä täytteen aineet keskenään ja vatkaa jämäkäksi vaahdoksi.
  2. Pursota macaronkuorien keskelle täytettä ja aseta toinen macaronkuori päälle, laita jääkaappiin kylmään jähmettymään.

Resepti @vanilllacakes

Tutustu tuotteisiin

Sour Oat

Greek Style O’gurt