Ainekset
Macaron-kuoret:
0,75 dl esivalmisteltua aquafabaa (kikherneiden lientä, 2 tölkkiä)
75 g mantelijauhoa
125 g tomusokeria
0,5 dl sokeria
punaista elintarvikeväriä
Mansikka- tai vaniljatäyte:
1 prk (150 g) Friendly Viking’s Greek Style O’GURT mansikkaa tai vaniljaa
1 prk (200 g) Friendly Viking’s Sour Oatia
1 dl tomusokeria
Ohje
Macaron-kuoret:
- Kaada 2 kpl kikhernetölkkien liemi kattilaan, keitä seosta n. 15 minuuttia miedolla lämmöllä, anna jäähtyä huoneenlämmössä muutaman tunnin ajan.
- Sekoita mantelijauho ja tomusokeri keskenään, siivilöi muutamaan kertaan.
- Lisää puhtaaseen teräksiseen tai lasiseen kulhoon esivalmisteltua aquafabaa 0,75 dl (keitetystä liemestä riittää myös toiseen macaron-erään aquafabaa).
- Vatkaa vaahdoksi, lisää vähitellen joukkoon sokeri pienissä erissä, vaahdota niin kauan kunnes seos on muuttunut kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.
- Lisää punaista elintarvikeväriä pieni määrä joukkoon sekä mantelijauho-tomusokeriseos vähitellen varovasti käännellen, jatka kunnes taikina on tasaista.
- Laita macaron-taikina pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla ja pursota leivinpaperin tai macaron-maton päälle halkaisijaltaan n. 4 cm kokoisia kiekkoja, poista ilmakuplat kolauttamalla peltiä pöytää vasten.
- Anna macaronien kuorettua huoneenlämmössä tunnin ajan tai kunnes ovat pinnalta kuivia.
- Paista macaronit uunissa alatasolla 160 asteessa 10-12 minuuttia.
- Anna jäähtyä kunnolla ennen macaronkuorien irrotusta.
Mansikka- tai vaniljatäyte:
- Yhdistä täytteen aineet keskenään ja vatkaa jämäkäksi vaahdoksi.
- Pursota macaronkuorien keskelle täytettä ja aseta toinen macaronkuori päälle, laita jääkaappiin kylmään jähmettymään.
Resepti @vanilllacakes
Tutustu tuotteisiin
Sour Oat
Greek Style O’GURT