Jälkiruuat

Mangohyydykekakku, vegaaninen

10-12 annosta

Mangohyydykekakku

Ainekset

Pohja
200 g Digestive -keksejä
80 g maidotonta margariinia

Mangotäyte
1 prk (à 350 g) Friendly Viking’s O’gurt mangoa
2 prk (à 200 g) Friendly Viking’s Sour Oat kaurakeviä
3 dl mangososetta
1 dl sokeria
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
4 tl Agar agar -hyytelöimisainetta

Koristelu

1 kpl passionhedelmä
0,5 dl kookoslastuja
50 g valkoista sokerimassaa
½ prk Friendly Viking’s Sour Oatia
1,5 tl vaniljasokeria

Ohje

Pohja

  1. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini.
  2. Voitele 18 cm halkaisijaltaan olevan kakku- tai rengasvuoan reunat, laita pohjalle leivinpaperi.
  3. Laita keksimurska vuoan pohjalle ja painele esim. juomalasin avulla pohja tasaiseksi niin että keksireuna ylettyy myös reunoille.
  4. Laita jääkaappiin kylmään.

Mangotäyte

  1. Yhdistä keskenään O’gurt mango, mangosose, sokeri, tomusokeri ja vaniljasokeri.
  2. Vispaa toisessa kulhossa Sour oat tasaiseksi.
  3. Lämmitä kattilassa vettä kiehuvaksi n. 1 dl verran, lisää agar agar -jauhe ja keitä noin 2 minuutin ajan.
  4. Lisää kuuma seos ohuena nauhana mangoseokseen samalla hyvin vatkaten.
  5. Lisää lopuksi joukkoon Sour oat ja vatkaa tasaiseksi.
  6. Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta kylmään hyytymään n. 4 tunniksi.

Koristelu

  1. Valmista valkoisesta sokerimassasta kukkakoristeita.
  2. Vatkaa Sour oat tasaiseksi ja lisää vaniljasokeri joukkoon.
  3. Koristele kakku passionhedelmän sisuksella, sokerimassakoristeilla, pursotuksilla ja kookoslastuilla.

Tutustu vegaanisiin tuotteisiimme 

Resepti @vanilllacakes