Ainekset
Pohja
200 g Digestive -keksejä
80 g maidotonta margariinia
Mangotäyte
1 prk (à 350 g) Friendly Viking’s O’GURT mangoa
2 prk (à 200 g) Friendly Viking’s Sour Oat kaurakeviä
3 dl mangososetta
1 dl sokeria
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
4 tl Agar agar -hyytelöimisainetta
Koristelu
1 kpl passionhedelmä
0,5 dl kookoslastuja
50 g valkoista sokerimassaa
½ prk Friendly Viking’s Sour Oatia
1,5 tl vaniljasokeria
Ohje
Pohja
- Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini.
- Voitele 18 cm halkaisijaltaan olevan kakku- tai rengasvuoan reunat, laita pohjalle leivinpaperi.
- Laita keksimurska vuoan pohjalle ja painele esim. juomalasin avulla pohja tasaiseksi niin että keksireuna ylettyy myös reunoille.
- Laita jääkaappiin kylmään.
Mangotäyte
- Yhdistä keskenään O’GURT mango, mangosose, sokeri, tomusokeri ja vaniljasokeri.
- Vispaa toisessa kulhossa Sour oat tasaiseksi.
- Lämmitä kattilassa vettä kiehuvaksi n. 1 dl verran, lisää agar agar -jauhe ja keitä noin 2 minuutin ajan.
- Lisää kuuma seos ohuena nauhana mangoseokseen samalla hyvin vatkaten.
- Lisää lopuksi joukkoon Sour oat ja vatkaa tasaiseksi.
- Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta kylmään hyytymään n. 4 tunniksi.
Koristelu
- Valmista valkoisesta sokerimassasta kukkakoristeita.
- Vatkaa Sour oat tasaiseksi ja lisää vaniljasokeri joukkoon.
- Koristele kakku passionhedelmän sisuksella, sokerimassakoristeilla, pursotuksilla ja kookoslastuilla.
Tutustu vegaanisiin tuotteisiimme
Resepti @vanilllacakes