Jälkiruuat

Mustikkaleivokset

8 kpl

Ainekset

MUSTIKKACURD

200 g mustikkaa
50 g Juustoportin kirnuvoita
2 kpl kananmunan keltuaisia
1 dl fariinisokeria
1 rkl vettä
½  sitruunaa

VANILJAKAKUT

150 g Juustoportin kirnuvoita
3 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
3 kpl kananmunia
1,25 dl maitoa
1,5 tl vaniljasokeria
3,5 dl vehnäjauhoa
ripaus suolaa

MUSTIKKAVAAHTO

2 dl Juustoportin vispikermaa
2 dl Juustoportin AB jogurtti mustikkaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(vaniljakreemijauhetta)

CORAL TUILE -koristeet

12 g rypsiöljyä
40 g vettä
5 g vehnäjauhoja
ripaus suolaa
(elintarvikeväriä tai tomuväriä)

TÄYTTÖ JA KORISTELU

Vaniljakakut
Mustikkacurd
Mustikkavaahto
Coral tuile -koristeet
Tuoreita mustikoita
1 dl Juustoportin Vapaan lehmän kevytmaitoa
1,5 tl vaniljasokeria

 

Ohje

MUSTIKKACURD

  1. Laita kattilaan mustikat ja vesi, kiehauta niin että mustikat pehmenevät.
  2. Paseeraa mustikoista neste siivilän avulla.
  3. Kaada mustikkaneste takaisin kattilaan.
  4. Lisää joukkoon voi ja fariinisokeri, keitä kunnes voi on sulanut.
  5. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon vispilän avulla kananmunan keltuaiset.
  6. Nosta kattila takaisin liedelle, kiehauta ja anna poreilla noin 10–15 min kunnes seos sakenee, lisää muutama ruokalusikallinen puristettua sitruunamehua.
  7. Nosta mustikkacurd kylmään jähmettymään.

VANILJAKAKUT

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Suihkuta vuokaspray 8 kpl leivosvuokiin, joiden halkaisija on 7 cm, korkeus noin 4 cm tai vaihtoehtoisesti muffinssipeltiin. Leikkaa leivospohjiin leivinpaperista suikaleet reunoille.
  3. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja sokeri, vatkaa kuohkeaksi.
  4. Lisää kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes ovat sekoittuneet.
  5. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet.
  6. Lisää jauhoseosta maidon kanssa vuotellen voi-sokerivaahtoon miedolla teholla.
  7. Laita taikina pursotuspussiin ja pursota leivosvuokiin tai muffinssipellille
  8. Paista leivoksia n. 20 min, irrota leivosvuoat, kun ovat hieman jäähtyneet.
  9. Anna jäähtyä kokonaan ennen täyttöä ja koristelua.

MUSTIKKAVAAHTO

  1. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, lisää joukkoon mustikkajogurtti, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
  2. Lisää tarvittaessa vaniljakreemijauhetta, mikäli vaahto ei ole jämäkkää.
  3. Nosta kylmään.

CORAL TUILE -koristeet

  1. Yhdistä aineet hyvin keskenään.
  2. Lämmitä paistinpannu kuumaksi.
  3. Laita seosta pannulle pieni osa, anna paistua kovaksi levyksi (levyä voi vähän pienentää, ettei pala).
  4. Nosta paistunut levy talouspaperin päälle.
  5. Anna jäähtyä ja värjää levy haluamallasi tomuvärillä tai voit myös vaihtoehtoisesti laittaa aineiden sekaan elintarvikeväriä ennen paistoa.

TÄYTTÖ JA KORISTELU

  1. Leikkaa vaniljakakut tasaiseksi päältä
  2. Kostuta kakut kevytmaito-vaniljasokeriseoksella.
  3. Kaiverra vaniljakakkujen keskelle noin 2 x 2 cm aukko, lisää mustikkacurdia vaniljakakkujen sisälle niin että mustikkacurdia tulee myös kakkujen päälle kerros keskelle.
  4. Lisää mustikkavaahto pursotuspussiin, jossa haluamasi tylla.
  5. Koristele vaniljakakkujen yläosa pursotuksin niin että keskelle jää näkyviin mustikkacurd.
  6. Lisää koristeeksi coral tuile -koristeet sekä tuoreita mustikoita.

Tutustu tuotteisiimme

Resepti @vanilllacakes