Ainekset
MUSTIKKACURD
200 g mustikkaa
50 g Juustoportin kirnuvoita
2 kpl kananmunan keltuaisia
1 dl fariinisokeria
1 rkl vettä
½ sitruunaa
VANILJAKAKUT
150 g Juustoportin kirnuvoita
3 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
3 kpl kananmunia
1,25 dl maitoa
1,5 tl vaniljasokeria
3,5 dl vehnäjauhoa
ripaus suolaa
MUSTIKKAVAAHTO
2 dl Juustoportin vispikermaa
2 dl Juustoportin AB jogurtti mustikkaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(vaniljakreemijauhetta)
CORAL TUILE -koristeet
12 g rypsiöljyä
40 g vettä
5 g vehnäjauhoja
ripaus suolaa
(elintarvikeväriä tai tomuväriä)
TÄYTTÖ JA KORISTELU
Vaniljakakut
Mustikkacurd
Mustikkavaahto
Coral tuile -koristeet
Tuoreita mustikoita
1 dl Juustoportin Vapaan lehmän kevytmaitoa
1,5 tl vaniljasokeria
Ohje
MUSTIKKACURD
- Laita kattilaan mustikat ja vesi, kiehauta niin että mustikat pehmenevät.
- Paseeraa mustikoista neste siivilän avulla.
- Kaada mustikkaneste takaisin kattilaan.
- Lisää joukkoon voi ja fariinisokeri, keitä kunnes voi on sulanut.
- Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon vispilän avulla kananmunan keltuaiset.
- Nosta kattila takaisin liedelle, kiehauta ja anna poreilla noin 10–15 min kunnes seos sakenee, lisää muutama ruokalusikallinen puristettua sitruunamehua.
- Nosta mustikkacurd kylmään jähmettymään.
VANILJAKAKUT
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Suihkuta vuokaspray 8 kpl leivosvuokiin, joiden halkaisija on 7 cm, korkeus noin 4 cm tai vaihtoehtoisesti muffinssipeltiin. Leikkaa leivospohjiin leivinpaperista suikaleet reunoille.
- Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja sokeri, vatkaa kuohkeaksi.
- Lisää kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes ovat sekoittuneet.
- Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet.
- Lisää jauhoseosta maidon kanssa vuotellen voi-sokerivaahtoon miedolla teholla.
- Laita taikina pursotuspussiin ja pursota leivosvuokiin tai muffinssipellille
- Paista leivoksia n. 20 min, irrota leivosvuoat, kun ovat hieman jäähtyneet.
- Anna jäähtyä kokonaan ennen täyttöä ja koristelua.
MUSTIKKAVAAHTO
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi, lisää joukkoon mustikkajogurtti, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Lisää tarvittaessa vaniljakreemijauhetta, mikäli vaahto ei ole jämäkkää.
- Nosta kylmään.
CORAL TUILE -koristeet
- Yhdistä aineet hyvin keskenään.
- Lämmitä paistinpannu kuumaksi.
- Laita seosta pannulle pieni osa, anna paistua kovaksi levyksi (levyä voi vähän pienentää, ettei pala).
- Nosta paistunut levy talouspaperin päälle.
- Anna jäähtyä ja värjää levy haluamallasi tomuvärillä tai voit myös vaihtoehtoisesti laittaa aineiden sekaan elintarvikeväriä ennen paistoa.
TÄYTTÖ JA KORISTELU
- Leikkaa vaniljakakut tasaiseksi päältä
- Kostuta kakut kevytmaito-vaniljasokeriseoksella.
- Kaiverra vaniljakakkujen keskelle noin 2 x 2 cm aukko, lisää mustikkacurdia vaniljakakkujen sisälle niin että mustikkacurdia tulee myös kakkujen päälle kerros keskelle.
- Lisää mustikkavaahto pursotuspussiin, jossa haluamasi tylla.
- Koristele vaniljakakkujen yläosa pursotuksin niin että keskelle jää näkyviin mustikkacurd.
- Lisää koristeeksi coral tuile -koristeet sekä tuoreita mustikoita.
Tutustu tuotteisiimme
Resepti @vanilllacakes