Jälkiruuat

Suklaakuppikakut VEGE

12 henkilölle

Ainekset

SUKLAAKUPPIKAKUT

2 dl Friendly Viking’s kaakaokaurajuomaa
1 dl rypsiöljyä
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa

SUKLAAKUORRUTE
0,5 dl Friendly Viking’s kaakaokaurajuomaa
250 g maidotonta margariinia
100 g vegaanista tummaa suklaata
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl tomusokeria

Ohje

SUKLAAKUPPIKAKUT

  1. Yhdistä keskenään sokeri, vaniljasokeri, kaakaojauhe, vehnäjauho, leivinjauhe ja ruokasooda.
  2. Lisää kuivien aineiden joukkoon kaakaokaurajuoma ja rypsiöljy, sekoita tasaiseksi.
  3. Pursota pussin avulla kuppikakkuvuokiin ja paista 175 asteessa noin 15 min.
  4. Anna jäähtyä ennen kuorrutetta.

SUKLAAKUORRUTE

  1. Sulata suklaa ja anna jäähtyä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Lisää joukkoon sulatettu suklaa, jatka vatkaamista.
  4. Yhdistä joukkoon vaniljasokeri, kaakaojauhe, tomusokeri ja kaakaokaurajuoma.
  5. Vatkaa kuorrutetta, kunnes seoksesta tulee kuohkeaa kreemiä.
  6. Kuorruta kuppikakut pursotuspussin ja tyllan avulla.
  7. Koristele kuppikakut esim. suklaarouheella.

Tutustu tuotteisiin

Resepti @vanilllacakes