14/11/2019

Friendly Viking’s – Juustoportille uusi vientibrändi

Juustoportti hakee viennillä kasvua kauraliiketoimintaansa.

Friendly Viking’s on Juustoportin uusi vientibrändi, joka julkistetaan 5.10. Anuga-messulla Kölnissä. Ensimmäisessä vaiheessa Friendly Viking’s sisältää kaurapohjaisia tuotteita, mm. maustettuja ja maustamattomia kaurajuomia, sekä kaurapohjaisia ruoanvalmistustuotteita.

Juustoportin toimitusjohtaja Timo Keski-Kasari kertoo brändin taustasta: ”Olemme aloittaneet viennin Juustoportti-brändillä vuosia sitten ja todenneet nimen lausumisen aiheuttavan haasteita eri maissa. Halusimme brändiksi sellaisen, joka kertoo pohjoisesta identiteetistämme laajemmin ja että aihe tunnetaan läpi Euroopan. Nyt myös nimen lausuminen sujuu niin Suomessa, kuin maailmallakin.”

Juustoportti kertoo Friendly Viking’s-brändin pohjautuvan pohjoisen luonnon puhtauteen, maailman onnellisimpiin ihmisiin ja parhaista raaka-aineista tehtyihin tuotteisiin. Made with a good heart-sloganin kerrotaan tulleen valituksi siksi, että se tiivistää yrityksen toimintatavan, intohimoisen tekemisen paremman tulevaisuuden puolesta.

”Viikingeistä puhuttaessa usein mieleen nousee hurjuus. Kaikki viikingit eivät olleet sotaisia, vaan osa keskitti intohimonsa hyvän ruuan tuottamiseen ja valmistamiseen. Nämä ystävälliset viikingit elivät rauhassa ja nauttivat elämästä. Friendly Viking’s-brändi pohjautuu heihin,” kertoo Juustoportin markkinoinnista vastaava Niklas Keski-Kasari. ”Brändin konsepti ja tuoteilme tutkittiin useissa Euroopan maissa ja saimme varmuuden brändin toimivuudesta. Brändi ja kauratuotteisto on herättänyt suurta mielenkiintoa maailmalla ja olemme odottaneet, että pääsemme kertomaan siitä suurelle yleisölle.” Niklas Keski-Kasari jatkaa.

Juustoportti vie tällä hetkellä juustoja ja kauratuotteita. Päämarkkinat ovat Länsi-Euroopassa ja Baltiassa. Yritys kertoo myös kartoittavansa myös Euroopan lisäksi Aasian markkinoita.

Juustoportti on jalasjärveläinen elintarvikealan konserni, joka on kasvanut pienestä maatilajuustolasta lähes 250 henkilöä työllistäväksi perheyritykseksi. Juustoportilla on meijerin, juustolatoimintojen ja vege-tehtaan lisäksi viisi liikenneasemaa eri puolella Suomea, sekä ruokatuotteita valmistava Kasvis Galleria Kuopiossa. Juustoportti on tuotantotekniikaltaan Suomen moderneimpia meijereitä ja kattavaan tuotevalikoimaan kuuluu lähes kaikki meijerialan tuotteet. Juustoportti on useaan kertaan palkittu maailmalla kypsytetyistä juustoistaan. Suomessa Juustoportti on saanut tunnustusta esimerkiksi hyvänä työnantajana ja perinteisen toimialan rajojen rikkojana. Juustoportti on jo yli parinkymmenen vuoden ajan luonut joka kuukausi yhden uuden, pysyvän, työpaikan.

Lisätietoja:

Juustoportti:  Timo Keski-Kasari, toimitusjohtaja (p. 0400 567 366)