Yritys

Juustoportti tekee hyvää

Juustoportti on yli 30 vuotta vanha perheyritys, jonka tarina on alkanut jo vuonna 1966 Jalasjärvellä. Toimintamme kulminoituu vastuullisuuteen ja jatkuvaan tuotekehitykseen. Haluamme olla näyttämässä suuntaa kohti parempaa huomista. Paikallaan pysyminen ei ole meille vaihtoehto.

Paikallinen perheyritys

Juustoportti on kasvanut pienestä maatilajuustolasta yli 300 henkilöä työllistäväksi perheyritykseksi. Juustoportilla on meijeri- ja juustolatoiminnan lisäksi liikenneasemat Jalasjärvellä, Mäntsälässä, Kärsämäellä, Ylöjärvellä ja Kuopiossa, sekä ruokatuotteita valmistava Kasvisgalleria Kuopiossa.

Lue Juustoportin Historiasta

Tietotaitoa ja huippuosaamista

Juustoportin meijeritoiminta tapahtuu omassa meijerissä Jalasjärven keskustan tuntumassa, jossa valmistetaan valtaosa tuotteista. Juustoportti on tuotantotekniikaltaan Suomen moderneimpia meijereitä. Toiminta perustuu jatkuvaan ja tavoitteelliseen tuotekehitykseen, tuotteiden korkeaan laatuun sekä henkilökunnan korkeaan osaamiseen. Näiden ohella rohkeat, mutta kannattavat investoinnit ovat yksi Juustoportin toiminnan kulmakivistä.

Erikoisjuustot valmistetaan Jalasjärven liikenneaseman yhteydessä olevassa näyttöjuustolassa. Siellä asiakkaat pääsevät seuraamaan juustonvalmistusta aidoissa ympäristössä.

Miten Juustoportin erikoisjuustot valmistetaan

Tuotteistaan tunnettu

Juustoportti tunnetaan monista herkullisista tuotteistaan. Meijerissä pakataan lähimaidot ja piimät. Voit kirnutaan perinteisellä voikirnulla. Saman katon alla valmistetaan myös herkulliset AB-jogurtit, kermajuustot, leipäjuustot ja kaikki hapanmaitotuotteet; kermaviilit, rahkat, smetanat ja Creme Fraichet. Uudet tuoteperheet, kuten vegaaniset kauratuotteet ja sokeroimattomat HYVIN-tuoteperheen tuotteet kertovat tuotevalikoiman laajuudesta sekä aktiivisesta tuotekehityksestä.

Palkittu Juustoportti

Vuosien varrella Juustoportti on saanut monia palkintoja mm. hyvänä työnantajana, sekä perinteisen meijerialan rajojen uudistajana.

Useita tuotteita, useista tuoteryhmistä on palkittu suomen parhaana valtakunnallisessa juustokilpailussa. Voittoja on jo useampia kymmeniä.

2018
Kultaa kansainvälisessä World Cheese Awards 2018 -juustokilpailussa Juustoportin Brandy-pähkinäjuustolle ja Vuohen viinitarhurille

2016
Kittijuustosarjan paras juusto, sekä yleisöäänestyksen suosikki Juustoportti Keisarin juusto

2014
Kultaa Vuohen viinitarhuri ja Vuohen Grand Reserve juustoille kansainvälisessä premium-juustojen kilpailussa Itävallan Tirolissa

Katso kaikki palkinnot

Juustoportti numeroina

70

miljoonaa litraa maitoa vuodessa, joka sisältää luomumaidon, vuohenmaidon ja Vapaan lehmän maidon.

2

kiloa/ sekunti /vuorokausi/ vuosi
valmistettuja tuotteita

100

miljoonaa euroa.
Liikevaihto vuodessa.

300

työntekijää,
kesällä enemmän