17/6/2021

Kaikille Juustoportin liikenneasemille suurteholatauspisteet

Juustoportilla parhaat latausasemat

Kaikille Juustoportin liikenneasemille suurteholatauspisteet

Juustoportin eri puolilla Suomea sijaitsevat liikenneasemat saavat latauspisteisiin lisäpaikkoja ja -tehoja tämän vuoden aikana tapahtuvasta miljoonainvestoinnista. Hankkeen takana on Recharge Finland ja Juustoportti.

Recharge investoi Juustoportin liikenneasemille kotimaisen Kempowerin uuden teknologian HPC (High Power Charging) suuteholatauslaitteistoja, jotka mahdollistavat useamman auton samanaikaisen lataamisen sekä dynaamisen tehonjaon latauspisteiden välillä. Toimitusajoista riippuen eri paikkakunnilla uusilla latureilla lataamaan pääsee jo tämän kesän tai kuluvan vuoden aikana. Lisäksi Juustoportti lisää ilmaisia latauspisteitä, jotka palvelevat etenkin hybridiautoilijoita. Ne ovat käyttövalmiita sellaisenaan, koska pisteissä on latausjohto valmiina. Juustoportti on tehnyt vuosia yhteistyötä Teslan kanssa ja tiivis yhteistyö yritysten välillä jatkuu tulevaisuudessakin. Tällä hetkellä Jalasjärven liikenneasemalla löytyy Supercharger suurteholatauspisteitä, jotka ovat Teslan ylläpitämät.

Latausasemien rakentaminen jatkaa vastuullisten valintojen linjaa, jota on toteutettu liikenneasemilla myös muilla ympäristöystävällisillä ratkaisuilla. Osalla liikenneasemilla on jo käytössä mm. aurinkovoimaloita, maakylmää ja -lämpöä hyödynnetään toiminnassa ja Kuopiossa on tarjolla Nesteen MY uusiutuvaa dieseliä.

Latauspisteet ovat yksi keskeisistä vetovoimatekijöistä asiakkaille. Suurtehoinen lataus sujuvoittaa sähköautoilua merkittävästi, kun auton lataamisesta tulee nopeampaa. Uudistuksen jälkeen lataaminen onnistuu lähes kaikilla Juustoportin liikenneasemilla myös asuntovaunuyhdistelmillä ilman, että perävaunua tarvitsee irrottaa lataamisen ajaksi.

” Sähköautojen lisääntyminen kasvattaa tehokkaiden latauspisteiden kysyntää. Ja toisinpäin – latausverkon kattavuus ja saatavuus vaikuttavat suoraan siihen, miten sähköautot yleistyvät Suomessa. Sähköauton hankkimiseen liittyy ymmärtääkseni myös paljon psykologiaa; mielikuva nopeasta ja vaivattomasta matkalataamisesta on merkittävä tekijä täyssähköauton hankinnassa.” kertoo Rechargen maajohtaja Sami Saarilahti.

Juustoportin liikenneasemien sijainti on keskeinen pitkää matkaa tekeville autoilijoille. Juustoportin Kuopion liikenneaseman yhteyteen valmistuu Itä-Suomen suurin latauskeskittymä. Useat nopeat latauspisteet Kärsämäellä ja Kuopiossa ovat tärkeitä etappeja pohjoiseen suuntautuvien matkojen aikana.

”Jos ajaa esimerkiksi Helsingistä Ouluun, tarvittava lataus on saatava tauon aikana. Käytännössä 30-40 minuutissa pitää saada sähköä 300-400 kilometrin ajoa varten.” Pasi Hakomäki Juustoportilta avaa sähköautoilua.

 

Juustoportti on jalasjärveläinen yli 300 henkilöä työllistävä perheyritys. Juustoportilla on meijeri- ja juustolatoiminnan lisäksi liikenneasemat Jalasjärvellä, Mäntsälässä, Kärsämäellä, Ylöjärvellä ja Kuopiossa, sekä ruokatehdas Kuopiossa. Juustoportti on monipuolisesti vastuullinen yritys, joka huolehtii ihmisten, eläinten ja ympäristön hyvinvoinnista. Tästä esimerkkinä on mm. hiilineutraali Vapaan lehmän tuoteperhe, huomionosoitukset hyvänä työnantajana ja perinteisen toimialan rajojen rikkojana. Juustoportti on jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan luonut joka kuukausi yhden uuden, pysyvän työpaikan.

 Recharge on sähköisen liikenteen edelläkävijä, joka on operoinut julkista latauspisteverkostoa 2011 lähtien Fortum Charge & Drive brändin alla. Recharge on Pohjoismaiden johtava operaattori, omistaen yli 1500 julkista latauslaitetta sekä operoiden lisäksi yli tuhatta latauslaitetta Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Rerchagen latauspisteverkosto käsittää yhteensä yli 3300 latauspistettä, sisältäen merkittävän määrän pika- ja suurteholatureita. Pohjoismaat ovat maailman kehittyneimpiä sekä johtavia sähköautomarkkinoita. Recharge tukee päästöttömään täyssähköautoiluun siirtymistä tarjoamalla luotettavia ja helppokäyttöisiä latauspalveluita suosittujen toimipaikkojen yhteydessä. Rechargen omistaa Infracapital, kansainvälisen sijoitusyhtiöön M&G:n kuuluva infrastruktuurirahasto, sekä Fortum. M&G on listattu Lontoon pörssiin, on yksi FTSE 100 yrityksestä sekä yksi suurimmista sijoitusyhtiöistä Yhdistyneissä Kuningaskunnissa.

Lisätietoja:  

Juustoportti; Timo Keski-Kasari, toimitusjohtaja (+358 400 567 366)

Recharge Finland; Sami Saarilahti, maajohtaja (+358 40 757 2880)