3/11/2023

Voitto Hyvis paprika-linssikeitolle

Juustoportin Kasvisgalleriassa valmistettava Hyvis paprika-linssikeitto valittiin voittajaksi!

Kasvisgalleriassa valmistettava Hyvis paprika-linssikeitto on valittu Suomen vastuullisin tuote -kilpailun Ruoka ja juoma -kategorian voittajaksi.

Hävikkipaprikoita hyödyntävä vegaaninen valmiskeitto on kehitetty K-ryhmän ja Juustoportin Kasvisgallerian yhteistyönä.

Hyvis paprika-linssikeitto on vegaaninen  ja sille on myönnetty Sydänmerkki, joka kertoo, että tuote on omassa tuoteryhmässään parempi valinta: keitossa on maltillisesti rasvaa ja sen suolapitoisuus on alhainen. Keitto valmistetaan Juustoportin ruokatehtaassa Kuopiossa ja sille on myönnetty suomalaisesta työstä kertova Avainlippu.

Keitto on ollut myynnissä K-ruokakaupoissa maaliskuusta lähtien. Tuotesarjaan kuuluu myös vuonna 2022 K-ruokakauppoihin tullut Hyvis tomaatti-juustokeitto, joka kehitettiin niinikään Kasvisgallerian kanssa hävikkitomaatteja ja ylijäämäjuustoa hyödyntäen.

Lisätietoa kilpailusta löytyy Suomen vastuullisin tuote -kilpailun nettisivulta.

K-ryhmän tiedotteen kokonaisuudessaan pääset lukemaan täältä.

 

Juustoportti Kasvisgalleria on Juustoportin omistama ruokatehdas Kuopiossa, joka on aloittanut toimintansa Peltolan perheen maatilalla vuonna 1992. Vuonna 2010 Kasvisgalleria liittyi osaksi Juustoportti-konsernia, johon kuuluu ruokatehtaan lisäksi Jalasjärvellä sijaitseva meijeri- ja juustolatoiminnot, sekä liikenneasemat viidellä eri paikkakunnalla. Vuoden 2024 aikana valmistuu Kuopioon uusi ruokatehdas, joka mahdollistaa tuotantokapasiteetin kasvamisen lähivuosien aikana. Tällä hetkellä Kasvisgalleria työllistää vakinaisesti noin 30 henkilöä, jonka lisäksi sesonkiaikoina kymmeniä kausityöntekijöitä, liikevaihdon ollessa lähes 10 miljoonaa euroa. Juustoportin liikevaihto on 100 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa 300.