30/10/2023

Juustoportille tuplakultaa Itävallasta!

Juustoportille juustokilpailun tuplakultaa Itävallasta!

Juustoportin Brandy-pähkinäjuusto ja Vuohen Grand Reserve -juusto ovat voittaneet kultamitalit kansainvälisessä Käsiade-juustokilpailussa

Jalasjärveläinen Juustoportti on voittanut kaksi kultamitalia Tirolissa lokakuussa järjestetyssä kansainvälisessä Käsiade-juustokilpailussa. Voittajajuustot ovat aikaisemminkin kansainvälisesti palkitut Brandy-pähkinäjuusto, sekä Vuohen Grand Reserve. Kilpailussa oli satoja juustoja useista eri Euroopan maista. Juustoportti oli ainoa suomalainen meijeri palkittujen joukossa.

”Kansainvälinen tunnustus tuntuu erittäin hyvältä! Otamme nämä kultamitalit vastaan kiitollisena ja kiitoksena vuosien työstä”, iloitsee Juustoportin juustomestari Ville Kuivinen ja jatkaa ”Keski-Euroopasta saatu oppi ja vuosien kehitystyö ovat johdattaneet meitä kohti maailman kirkkainta kärkeä. Suomalaisella sisulla ja nöyrällä asenteella pääsemme kohti tavoitettamme.”

Myös vientiin

Juustoportin toimitusjohtaja Timo Keski-Kasari uskoo tunnustusten auttavan myös vientimarkkinoilla ”Tämä on hieno uutinen! Olimme kovassa sarjassa perinteisten juustontekijämaiden kotikentällä, joten kyllähän ne voitot kertovat meidän juustojen erittäin korkeasta laadusta! Meillä on ammattitaitoinen ja intohimoinen henkilökunta, sekä mahtavat asiakkaat ympäri Eurooppaa, tästä on hieno jatkaa. ” kiittelee Keski-Kasari.

Juustoportin erikoisjuustot ovat pitkään kypsytettyjä kellaroituja juustoja, jotka valmistetaan käsityönä Jalasjärven liikenneaseman yhteydessä olevassa näyttöjuustolassa ja kypsytetään aidossa juustokellarissa. Juustoportti vie juustoja Eurooppaan ja yhtiö kommentoi Saksan ja Alankomaiden olevan sen päävientimarkkinat juustojen osalta tällä hetkellä. Juustoportti aloitti laajamittaisemman viennin 2015.

Brandy-pähkinäjuusto

Brandy-pähkinäjuustolla on voittoja kotimaisista juustokilpailuista, sekä kultamitali World Cheese Awards -juustokilpailusta. Juustoportin Brandy-pähkinä juusto on todellinen makuelämys, joka maistuu täyteläisen aromikkaiden ja myös maultaan miedompienkin juustojen ystäville. Brandyllä ja pähkinäaromilla maustettu juusto on juustotarjottimen herkku, jonka kypsytys tapahtuu osittain brandyaltaassa.

Vuohen Grand Reserve GR -juusto

Vuohen Grand Reserve GR on vuohenmaidosta valmistettu pitkään kypsytetty juusto. Se on vaalea, kova, maukas ja vivahteikas juusto, jonka tuoksusta voi erottaa pähkinää, vaniljaa ja kermaa. Vuohen Grand Reserve on palkittu kultamitalilla Tirolissa kansainvälisessä premium-juustojen kilpailussa, sekä useasti kotimaassa.