5/11/2021

Juustoportti kansainvälisen yrityskisan finaaliin

Juustoportti kansainvälisen yrityskilpailun Suomen finaaliin

 

Juustoportti on valittu Suomen EY Entrepreneur of the Year -kilpailun vuoden 2021 finaaliin. Juustoportin valintaa finaaliin puolsivat muun muassa yrityksen toiminnan vastuullisuus ja jatkuva tuotekehitys.

Juustoportin perustaja- ja yrittäjäpariskunta Marjo ja Timo Keski-Kasari olivat vastaanottamassa kilpailun finaalipaikkaa EY-talolla Helsingissä. Kilpailun voittaja ratkeaa tammikuussa ja voittaja edustaa Suomea yrittäjyyden maailmanmestaruuskilpailuissa, kesäkuussa 2022 järjestettävässä EY World Entrepreneur of the Year -kilpailuissa.

”Olemme innoissamme finaalipaikasta maailman arvostetuimmassa yrittäjäkilpailussa, tämä on hieno saavutus!” iloitsee Juustoportin toimitusjohtaja Timo Keski-Kasari. ”Kilpailussa kannustetaan vastuullisuuteen, innovatiivisuuteen ja kasvuhakuisuuteen, joten tunnemme kuuluvamme joukkoon” jatkaa Keski-Kasari.   

Juustoportti on ollut kasvuyritys koko toimintansa ajan. Juustoportilla on toimipisteitä kuudella eri paikkakunnalla eri puolella Suomea ja niissä työllistyy noin 300 henkilöä. Juustoportti on monella paikkakunnalla alueensa suurimpia työllistäjiä ja monen nuoren ensimmäinen työpaikka.

”Näemme tärkeänä nuorten työllistymisen, autamme nuoria työpolun alkuun ja kartuttamaan työkokemusta. Päivien rytmi ja oman rahan merkitys ovat suuria juttuja nuorille” kertoo yrittäjä Marjo Keski-Kasari.

Yrityksessä keskitytään innovatiiviseen tuotekehitykseen, järkevään kasvuun ja vientimarkkinan kasvattamiseen. Tuoreet ajatukset ja kokeilun kulttuuri ovat mahdollistaneet monia menestyneitä tuotteita ja kasvattaneet yrityksen menestyväksi monialakonserniksi ja brändin yhdeksi Suomen kiinnostavimmista.

 

Juustoportti on vastuullinen perheyritys, joka on onnistunut luomaan ja ylläpitämään kasvua ja kehittymistä vaikeinakin vuosina. Vastuullisuus on kuulunut yrityksen arvoihin alusta saakka ja monipuoliset vastuullisuuden teot ovat yrityksen arkipäivää. Juustoportti on Euroopan ensimmäinen hyvinvointimeijeri, jonka kaikki tilat ovat eläinten hyvinvointia tarkastelevan Welfare Quality-sertifioinnin piirissä. Vapaan lehmän tuoteperhe on ollut hiilineutraali jo vuodesta 2017. Suomalaisten sokerinsaantia vähentämään kehitetty Hyvin-tuoteperhe oli ensimmäinen aidosti sokeroimaton ja makeutusaineeton sarja. Paistettavien juustojen ystäville on markkinoilla suomalaisesta vuohen- ja lehmänmaidosta valmistettu Halla-juusto. Nykyään samankaltaista työtä tehdään myös maailmalla, kauratuotteet ja vientibrändi Friendly Viking’s kärjessä.

EY Entrepreneur of the Year on maailman laajimmalle levinnyt yrittäjäkilpailu. Suomessa kilpailua on järjestetty vuodesta 2003 lähtien. Suomen kilpailun pääsarjan voittoa ja Suomen EY Entrepreneur of the Year -titteliä voivat tavoitella yrittäjät, joiden yrityksen liikevaihto on yli 3,5 miljoonaa euroa, toiminta on kasvavaa ja voitollista, ja yritys työllistää vähintään kymmenen henkilöä. Voittajat valitsee riippumaton tuomaristo, joka arvioi ehdokkaita kilpailun kansainvälisen kriteeristön mukaisesti. Voittajayrittäjällä tulee olla vankka arvopohja ja hänen tulee johtaa yritystään esimerkillisesti. Yrityksen strategian tulee erottua kilpailijoistaan, minkä lisäksi yritys kasvaa ja menestyy markkinallaan sekä luo arvoa sidosryhmilleen.

Kuva EY

Yleisö voi äänestää suosikkiaan täältä