23/12/2022

Juustoportti-konserni työllistää ensi vuonna noin sata kesätyöntekijää!

Joka kesä Juustoportille saapuu suuri määrä kesätyöntekijöitä, eli ”kesäläisiä”. Kesätyöntekijät tulevat avuksi sesonkiin ja sijaistavat kesälomien aikana. Olemme iloisia, että moni nuori aloittaa työuransa meillä, sillä meillä on tarjota monipuolisia tehtäviä.

Etenkin Juustoportin liikenneasemilla tarvitaan kesäisin lisätyövoimaa, sillä kesä on niiden sesonkiaikaa.

”Kun omia työntekijöitä on paljon, tarvitaan paljon kesätyöntekijöitä. Koko konsernin tasolla työllistämme vuosittain noin sata kesätyöntekijää. Meijerillä on heistä kolmasosa, loput työskentelevät liikenneasemilla ja Kasvisgalleriassa”, kertoo Juustoportin henkilöstöpäällikkö Maria Kankaanpää.

Moni on aloittanut nuorille tarkoitetulla Tutustu ja tienaa -jaksolla, joka on suunnattu alle 18-vuotiaille. Se on hyvä tapa kerätä ensimmäisiä kokemuksia kesätöistä. Juustoportilla on ollut Tutustu ja tienaa -jaksolla nuoria etenkin meijerillä, mutta myös liikenneasemilla. Liikenneasemilla ja meijerillä moni kesätyöntekijä tekee tunteja myös pitkin vuotta osa-aikaisena.

”He ovat meille todella tärkeitä, kun osaavat jo perusasiat ja pystyvät paikkaamaan nopeastikin esimerkiksi sairaspoissaoloja. Paikkaajia saadaan myös oman talon eläkeläisistä. Jos on kiinnostunut tekemään osa-aikaisesti töitä ympäri vuoden, kannattaa ottaa yhteyttä. Nettisivujen kautta voi tehdä avoimen hakemuksen, jossa voi sanoittaa vaikkapa sen, että osa-aikatyö sopii itselle parhaiten.” jatkaa Maria Kankaanpää.

Kun uusi työntekijä tulee taloon, työ alkaa aina perehdytysjaksolla. Sen pituus riippuu hiukan työtehtävästä ja aikaisemmasta työkokemuksesta. Kun on ensin käyty yleiset asiat läpi, tuotannon puolella odottaa erikseen nimetty työnopastaja, joka on tukena ja apuna. Meijerillä on vuosittain kolmisenkymmentä kesätyöntekijää.

Moni talossa työskentelevä on aloittanut kesätyöntekijänä ja edennyt myöhemmin talon sisällä muihin tehtäviin. Meijerin kesätyöt aloitetaan yleensä pakatun elintarvikkeen tehtävissä. Kun takana on useampi kesä tai alan opintoja, edetään valmistuspuolelle. Se on looginen ja turvallinen reitti. On molemminpuolinen etu, että opiskelijat pääsevät kesätöihin ja me saamme hyviä käsiä apuun. Kesätyöntekijöistä kymmenkunta tekee tunteja pitkin vuotta, esimerkiksi talvilomaviikolla tai viikonloppuisin, kun on tarvetta.

Palveluliiketoiminnan johtaja Seppo Kuusisaari sanoo

”Pelkästään Juustoportin Jalasjärven liikennemyymälässä ahkeroi 15 kesätyöntekijää. Määrä on yhtä suuri kuin vakituistenkin. Kesä on meille sesonkiaikaa. Silloin ei riitä, että on kesälomien sijaisia. Tarvitaan myös lisäväkeä. Tien varrella liikkuvat ihmiset säätelevät kaupankäynnin tasoa.”

Kuusisaari on hyvillään, että kesätapahtumat pääsivät jälleen käyntiin. Niiden merkitys on iso, sillä ne näkyvät piikkinä kävijämäärissä. Kuusisaari arvostaa moniosaamista, mutta sanoo ettei se ole välttämätöntä.

”Liikenneasemilta löytyy kaikenlaisia työtehtäviä. Asenne ja halu oppia ovat tärkeimpiä. Keskeistä on se, että haluaa tehdä asiakaspalvelutyötä. Kaiken muun oppii tekemällä, koska uudet työntekijät perehdytetään työhön.”

Kaikki avoimet työpaikat löytyvät täältä

 


Juustoportin vastuullisuus – Kestävän hyvinvoinnin tekoja

Vastuullisuutta on lopulta se, että tehdään aitoja tekoja vastuullisuuden edistämiseksi. Sen takia etsimme jatkuvasti omasta toiminnastamme ja ympäriltämme kohtia, joissa voimme tehdä vastuullisuustekoja kaikista vaikuttavammin. Näin luomme hyvää ympärillemme, niin ympäristölle, ihmisille ja eläimille kuin yhteiskunnallekin. Tutustu Juustoportin vastuullisuuteen