21/6/2023

Juustoportti rakentaa uuden tehtaan Kuopioon

Juustoportti rakentaa uuden tehtaan Kuopioon

Juustoportti-konserniin kuuluva Kasvisgalleria rakentaa uuden ruokatehtaan siivittämään voimakasta kasvuaan. Rakentamistyöt alkavat Kuopion Pienen Neulamäen alueelle ja tehtaan on määrä valmistua vuoden 2024 loppupuoliskolla. Uuteen tehtaaseen siirtyminen kaksinkertaistaa Kasvisgallerian tuotantokapasiteetin ja mahdollistaa lisäinvestoinnit tulevina vuosina.

”Olemme onnistuneet kasvattamaan toimintaamme niin, että uskallamme investoida uuteen, suurempaan tehtaaseen. Uusi tehdas auttaa meitä vastaamaan kasvavaan valmisruokamarkkinaan ja lähivuosien aikana voimme myös luoda jopa kymmeniä uusia työpaikkoja Kuopioon”, kertoo Juustoportin toimitusjohtaja Timo Keski-Kasari.

Kasvisgalleria valmistaa erilaisia annospakattuja ruokatuotteita vähittäiskauppaan, sekä monipuolisia tuotteita foodservice-alan ja teollisuuden käyttöön. Uusi tehdas mahdollistaa tuotantokapasiteetin kasvattamisen sekä erilaisiin tuoteryhmiin laajentamisen.

”Investointi on meille merkittävä ja olemme iloisia voidessamme toteuttaa pitkäaikaisen suunnitelmamme. Nykyinen elintarviketila Leväsellä on täysin toimiva, mutta toiminnan kasvaessa tarvitsemme reilusti lisää tilaa. Toivommekin että löydämme Leväsen tiloihin uuden yrittäjän, jolle mahdollistuu samanlainen kasvutarina kuin meille”, iloitsee Kasvisgallerian johtaja Mikko Peltola.

Kasvisgalleria aloitti toimintansa Peltolan perheen maatilalla vuonna 1992. Toiminnan kasvaessa yritys siirtyi 2500 m² tiloihin Leväselle Satulasepänkadun varrelle. Vuonna 2010 Kasvisgalleria liittyi osaksi Juustoportti-konsernia. Kasvisgalleria työllistää vakinaisesti noin 30 työntekijää, lisäksi sesonkiaikoina on kymmeniä kausityöntekijöitä.

Juustoportti on kasvanut noin 30 vuodessa pienestä maatilajuustolasta 300 henkilöä työllistäväksi perheyritykseksi. Juustoportilla on Jalasjärvellä sijaitsevan meijeri- ja juustolatoiminnan lisäksi liikenneasemat Jalasjärvellä, Mäntsälässä, Kärsämäellä, Ylöjärvellä ja Kuopiossa, sekä ruokatuotteita valmistava Kasvisgalleria Kuopiossa, sekä toimisto Helsingissä. Juustoportin liikevaihto on yli 100 miljoonaa euroa.