20/8/2023

Monipuolinen ruokatalo

Kasvisgalleria on monipuolinen ruokatalo Kuopiossa, joka on aloittanut toimintansa Peltolan perheen maatilalla vuonna 1992. Vuonna 2010 Kasvisgalleria liittyi osaksi Juustoportti-konsernia. Kasvisgallerian liikevaihto on tällä hetkellä lähes 10 miljoonaa euroa työllistäen vakinaisesti noin 30 työntekijää. Lisäksi sesonkiaikoina on kymmeniä kausityöntekijöitä. Kasvisgalleria rakentaa uuden ruokatehtaan Kuopion Pienen Neulamäen alueelle, tehtaan on määrä valmistua vuoden 2024 loppupuoliskolla. Uuteen tehtaaseen siirtyminen kaksinkertaistaa Kasvisgallerian tuotantokapasiteetin ja mahdollistaa lisäinvestoinnit tulevina vuosina. 

Tunnetko Kasvisgallerian?

Kasvisgalleria on monipuolinen ruokatalo Kuopiossa, joka on aloittanut toimintansa Peltolan perheen maatilalla vuonna 1992. Vuonna 2010 Kasvisgalleria liittyi osaksi Juustoportti-konsernia. Kasvisgallerian liikevaihto on tällä hetkellä lähes 10 miljoonaa euroa työllistäen vakinaisesti noin 30 työntekijää. Lisäksi sesonkiaikoina on kymmeniä kausityöntekijöitä. Kasvisgalleria rakentaa uuden ruokatehtaan Kuopion Pienen Neulamäen alueelle, tehtaan on määrä valmistua vuoden 2024 loppupuoliskolla. Uuteen tehtaaseen siirtyminen kaksinkertaistaa Kasvisgallerian tuotantokapasiteetin ja mahdollistaa lisäinvestoinnit tulevina vuosina. 

Kasvisgallerian historia on juurevan suomalaisen perheyrityksen tarina

Kasvisgallerian juuret ovat porkkanan ja mustaherukan viljelyssä Kuopion Vehmasmäessä. Niistä oli lyhyt matka siihen, että Peltolan kodin puu-uunissa paistettiin ensimmäiset laatikot jouluksi 1988. Kun tuotanto kasvoi, uunia lämmitettiin parhaimmillaan neljä kertaa vuorokaudessa. Lisääntynyt lämmitys toi Peltolan perheen kotiin melko lämpimät oltavat, ja lopulta talon piippukin pääsi halkeamaan. Oli haettava uusia ratkaisuja. Oman tilan rakennukset palvelivat kuitenkin tuotantorakennuksina vuoteen 2000 saakka, jolloin yritys sai uudet tuotantotilat. Nimi Kasvisgalleria oli otettu käyttöön viisi vuotta aikaisemmin. Toiminnan laajenemisesta kertoi se, että ruokatalon oli jälleen muutettava uusiin tuotantotiloihin vuonna 2005. Vuosina 2005–2009 tuotannossa oli jo 350 erilaista tuotetta, joista parhaimpia tarjoiltiin aina Linnan juhlissa asti. Tuotteiden korkea laatu keräsi palkintoja. Kasvisgalleriasta tuli osa Juustoportti- konsernia vuonna 2010, kun se osti enemmistöosakkuuden yrityksestä. Omistajina säilyivät myös Kasvisgallerian perustajat Tarja ja Heikki Peltola sekä heidän eläköidyttyään Kasvisgallerialla nykyään johtajana toimiva Mikko Peltola. – Tasaisen kasvun ovat mahdollistaneet innovatiivinen tuotekehitys, matala kynnys uusien asioiden kokeilemiseen ja kokonaisvaltainen toiminnan kehittäminen yhdessä henkilökunnan kanssa, Mikko Peltola sanoo.

KASVISGALLERIALLA valmistuu miljoonia kiloja keittoja vuosittain. Monipuolinen ruokatalo on vahva sopimusvalmistaja, joka palvelee laajasti teollisuutta ja ammattikeittiöitä. Nopea ja tehokas tuotantoprosessi mahdollistaa suuren määrän valmistamisen lyhyessäkin ajassa. – Käsin tekeminen on vaihtunut tehokkaaseen, mutta edelleen laadukkaaseen linjastotyöskentelyyn. Laatusertifikaatit kertovat, että asiat tehdään huolellisesti ja oikein, Peltola linjaa. Asiantuntemus takaa sen, että tuotteet valmistuvat herkullisina ja laadukkaina. Se on Kasvisgallerian vahvaa osaamista. – Maku ja visuaalisuus ovatkin osa pitkälle hiottua ammattitaitoa, ja samalla yrityksen luotettava tavaramerkki asiakkailleen. Nykyään herkullisten kasvisruokien parissa työskentelee noin 30 ruoka-alan ammattilaista – sesonkien aikana väkimäärä jopa tuplaantuu.

Innovatiivinen sopimusvalmistaja

Kasvisgalleria on merkittävä sopimusvalmistaja niin vähittäiskaupalle, kuin Foodserviceen ja teollisuuteenkin. Asiantuntemus sopimusvalmistajana tarjoaa monia etuja; korkealaatuisia raaka-aineita,  IFS-laatustandardeilla varmistetaan tuotteiden korkea laatu, turvallisuus ja herkullisuus. Erilaiset tuotantolinjat palvelevat useissa eri tuoteryhmissä, sekä innovatiivinen tuotekehitys auttaa uuden kehittelyssä.

Laatu

Siinä missä käsin tekeminen on muuttunut tehokkaaseen, mutta edelleen laadukkaaseen linjastotyöskentelyyn, myös laatujärjestelmiä on päivitetty. Vuodesta 2014 käytössä ollut FSSC 22000 -laatusertifikaatti päivitettiin vuonna 2020 arvostettuun IFS-sertifikaattiin.

Uusi ruokatehdas kaksinkertaistaa tuotantokapasiteetin

Voimakkaan kasvun ansiosta Kasvisgalleria rakentaa uuden ruokatehtaan Kuopion Pienen Neulamäen alueelle. Tehtaan on määrä valmistua vuoden 2024 loppupuoliskolla. Uuteen tehtaaseen siirtyminen kaksinkertaistaa tuotantokapasiteetin ja mahdollistaa lisäinvestoinnit, sekä erilaisiin tuoteryhmiin laajentamisen tulevina vuosina.

Tutustu Kasvisgallerian tuotteisiin tästä.