16/4/2023

Pakkaukset ovat ruuan parhaita ystäviä – kierrättämällä ne saavat myös monta elämää

Oikea pakkaus on ruuan hyvä ystävä. Eikä syyttä, sillä pakkauksella on monta tehtävää: Hyvä pakkaus suojelee tuotetta säilyttäen sen mahdollisimman pitkään käyttökelpoisena, sillä yksi yleisimpiä syitä ruuan poisheittämiseen on sen pilaantuminen. Pakkaus myös informoi tuotteesta. Monet tuotteet voi nauttia suoraan pakkauksestaan, eikä erillistä astiaa tarvita.

On tärkeää, että tuotteet ovat tarkoituksenmukaisesti pakattu, ilman ylimääräisiä pakkausmateriaaleja. Etsimme jatkuvasti yhä parempia pakkausratkaisuja ja vähennämme pakkausmateriaalien määrää silloin kun mahdollista, huolehtien kuitenkin aina tuotteen hyvästä säilyvyydestä. Valmistamme miljoonia kiloja eri tuotteita, joten pakkausten on oltava erityisen hyviä. Pienilläkin valinnoilla on merkitystä.

Millaisia pakkauksia meillä sitten oikein on? Pääpakkausmateriaaleina käytämme muovia ja nestekartonkia. Muovi on monipuolinen pakkausmateriaali, jonka etuja ovat kestävyys, keveys, hygieenisyys ja kierrätettävyys. Suomessa muovinkierrätys on tehokasta ja se vie vain vähän energiaa. Kierrätysnäkökulmasta muovi onkin lähes ylivoimainen, se voidaan uusiokäyttää jopa 10 kertaa! Kevyt muovipakkaus pienentää myös kuljetuksen päästöjä.

Nestekartonkipakkauksia käytämme esimerkiksi maidon, jogurtin ja mehujen pakkauksessa. Nämä pakkaukset valmistetaan kierrätettävästä kartonkimateriaalista, jotka hyödynnetään käytön jälkeen monen muun tuotteen valmistuksessa. Pakkausvalinnoissa olemme halunneet valita hyviä vaihtoehtoja: Käytössämme on esimerkiksi Carbon neutral -sertifioituja hiilineutraaleja pakkauksia, 10 % puita säästäviä mikrokuitukartonkipakkauksia, sekä taiteltavia pakkauksia, joiden avulla voi vähentää ruokahävikkiä.

Kierrättämällä hyvää

Pakkauksissa käytetyt materiaalit voidaan pitkälti hyödyntää uusiokäytössä kehittyneen suomalaisen kierrätysjärjestelmän ansiosta. Jotta pakkaus voi olla hyvä myös ympäristön näkökulmasta, on kierrätys erityisen tärkeää. Kierrätäthän siis pakkaukset käytön jälkeen, näin ne saavat uuden elämän!

Näin kierrätät Juustoportin pakkaukset:

Tyhjennä pakkaus, tarvittaessa huuhdo ja anna kuivahtaa. Pakkausta ei kuitenkaan tarvitse tai kannata tiskata, huuhtaisu tai pyyhkäiseminen riittää hyvin. Jos pakkauksessa oleva lika on niin sitkeää, että sen puhdistamiseen tarvitaan lämmintä vettä tai tiskiainetta, on parempi laittaa pakkaus sekajätteeseen.

Kartonkikeräykseen

  • Maito- ja jogurttitölkit
  • Jogurttipikareiden vyötteet
  • Pakkauksissa kiinniolevat korkit voi kierrättää kartonkikeräykseen, sillä kierrätyslaitoksessa korkit erotellaan kartongista

Muovinkeräysastiaan:

  • Kaikki muoviset pakkaukset, esimerkiksi juustopakkaukset ja muoviset jogurttipikarit ilman kääreitä
  • Pillimehujen pillin muovikääre
  • Korkit kierrätetään muovinkeräykseen tai purkin mukana kartonkikeräykseen, sillä kierrätyslaitoksessa korkit erotellaan kartongista

Metallinkierrätysastiaan

  • Jogurtti- ja rahkapurkkien kannet

 


Juustoportin vastuullisuus – Kestävän hyvinvoinnin tekoja

Vastuullisuutta on lopulta se, että tehdään aitoja tekoja vastuullisuuden edistämiseksi. Sen takia etsimme jatkuvasti omasta toiminnastamme ja ympäriltämme kohtia, joissa voimme tehdä vastuullisuustekoja kaikista vaikuttavammin. Näin luomme hyvää ympärillemme, niin ympäristölle, ihmisille ja eläimille kuin yhteiskunnallekin. Tutustu Juustoportin vastuullisuuteen