31/8/2023

Suomalainen ruoka on monipuolisesti hyvä valinta

Suomalaisen tuotteen tunnistaa esimerkiksi pakkauksen Hyvää Suomesta -merkistä. Se on suomalaisen ruokaketjun yhteistyön tunnus. Merkki pakkauksessa kertoo, että elintarvike on alkuperältään suomalainen: raaka-aineet ja työ tulevat omasta maasta sekä tekijät ja tuotantoketju tunnetaan.

Meillä Suomessa on monella tavoin hyviä raaka-aineita ja ruokaa. Suomalainen ruoka tunnetaan esimerkiksi puhtaudesta, tuotantoketjun jäljitettävyydestä ja turvallisuudesta. Suomalaiselle ruualle on myös oma juhlapäivänsä, Suomalaisen ruuan päivä, jota vietetään vuosittain 4.9.

Suomalaisen tuotteen tunnistaa esimerkiksi pakkauksen Hyvää Suomesta -merkistä. Se on suomalaisen ruokaketjun yhteistyön tunnus. Merkki pakkauksessa kertoo, että elintarvike on alkuperältään suomalainen: raaka-aineet ja työ tulevat omasta maasta sekä tekijät ja tuotantoketju tunnetaan.

Suomalainen ruoka on monen hyvän asian summa. Sen valitseminen on hyväksi, katsoi asiaa sitten laadun, työllisyyden, eettisyyden tai ruokakulttuurin näkökulmasta. Monipuolisesti vastuullinen valinta kuvaakin hyvin suomalaista ruokaa.

Mitkä oikein ovat suomalaisten tuotteiden valtteja?

  1. Eläinten hyvinvointi. Eläinten hyvinvointi on Suomessa hyvällä tasolla, jonka lisäksi sitä edistetään ja valvotaan. Juustoportilla eläinten hyvinvoinnin mittaamisesta ja edistämisestä kertoo Welfare Quality -hyvinvointisertifikaatti, jonka saavutimme ensimmäisenä meijerinä Euroopassa.
  2. Puhdasta ja turvallista. Suomalaisen veden, ilman ja maaperän puhtaus on ainutlaatuista. Ne luovat hyvän pohjan ruuan laadulle. Näiden lisäksi suomessa panostetaan vahvasti osaamiseen ja hygieenisyyteen, mikä mahdollistaa osaltaan myös puhtaiden ja turvallisten tuotteiden valmistamisen.
  3. Vankkaa osaamista viljelystä. Suomen pohjoisissa olosuhteissa on kehitetty jo pitkään viljelyä edistyksellisesti, nyt huomioiden erityisesti ympäristöä ja ilmastoa. Voimme olla ylpeitä suomalaisista viljelijöistämme.
  4. Ruokaa ja raaka-aineita läpinäkyvästi. Suomessa tuotantoketjut tunnetaan usein hyvin ja raaka-aineet voivat tulla hyvinkin läheltä. Meille Juustoportille esimerkiksi maito tulee suurilta osin lähes kivenheiton päästä meijeristä.
  5. Suomalaisen talouden ja työpaikkojen puolesta. Suomalaisten tuotteiden valitseminen työ koko ketjulle hyvää, tukee yhteiskunnallisesti taloutta ja mahdollistaa työpaikkoja. Näin mahdollistuu paljon hyvää suomalaisille ja suomalaisen yhteiskunnan hyväksi. Esimerkiksi Juustoportin tuotteen valitessaan työllistää kymmeniä ihmisiä aina tuotteen suunnittelusta, myynnistä ja markkinoinnista raaka-aineen käsittelijöihin, pakkaajiin ja logistiikan osaajiin. Tuotteen matkalle tarvitaan toki muitakin kuin meidän väkeä, esimerkiksi kaupan henkilökuntaa, maidontuottajia ja heidän työntekijöitään.
  6. Huoltovarmuuden mahdollistaja. Jokaisessa ruokakulttuurissa ja -ympäristössä on tuotteita läheltä ja kauempaa. Poikkeuksellisten aikojen varalle on kuitenkin tärkeää, että ruokaa tuotetaan myös Suomessa, pitäen pellot ja tuotantolaitokset vilkkaina. Me Juustoportilla olemme ylpeänä osana huoltovarmuutta.

Juustoportin vastuullisuus – Kestävän hyvinvoinnin tekoja

Vastuullisuutta on lopulta se, että tehdään aitoja tekoja vastuullisuuden edistämiseksi. Sen takia etsimme jatkuvasti omasta toiminnastamme ja ympäriltämme kohtia, joissa voimme tehdä vastuullisuustekoja kaikista vaikuttavammin. Näin luomme hyvää ympärillemme, niin ympäristölle, ihmisille ja eläimille kuin yhteiskunnallekin. Tutustu, Juustoportin vastuullisuuteen