17/12/2023

Lahjoitus Syöpäsäätiön joulukeräykseen

Perinteisen 5.000 euron joululahjoituksen kohteena tänä vuonna Syöpäsäätiön joulukeräys

Henkilökunnan valitsema kohde

Juustoportti on joulun alla lahjoittanut 5.000 euroa henkilökunnan valitsemalle hyväntekeväisyyskohteelle, joka on syöpäsäätiön joulukeräys. Aikaisempina vuosina olemme tukeneet mm. Mieli ry:n mielenterveystyötä, Invalidiliiton avustajakoiratoimintaa, sotaveteraanitoimintaa, Pelastakaa lapset -joulukeräystä, Punaisen ristin ystävätoimintaa, sekä olleet mukana Hyvä joulumieli -keräyksessä. Ruokapankkeihin lahjoitamme ympäri vuoden, myös jouluna. Syöpäsäätiö valikoitui tänä vuonna kohteeksi, koska joka kolmas suomalainen sairastuu syöpään ja melkein meidän kaikkien lähipiiristä löytyy heitä, jotka ovat sairastuneet. Haluamme tukea erityisesti syöpätutkimusta, jotta mahdollisimman moni saisi avun tässä sairaudessa.

Syöpäsäätiön joulukeräys

Lahjoitusvaroilla rahoitetaan suomalaista syöpätutkimusta, sekä tuetaan syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään.

Syöpäsäätiön joulukeräyksen tuella joka vuosi yli sata tutkijaa tai tutkimusryhmää työskentelee löytääkseen uusia ratkaisuja syövän diagnostiikkaan, ehkäisyyn ja hoitoon. Varoilla tuetaan myös sairastuneiden neuvonta- ja tukipalveluita sekä edistetään syövän ehkäisyä. Syöpäsäätiö tukee rahallisilla avustuksilla myös heikkoon taloudelliseen tilanteeseen joutuneita syöpäpotilaita ja lapsisyöpäperheitä. Syöpäsäätiö saa varat toimintaansa yksinomaan lahjoituksista. Lue lisää Syöpäsäätiön sivulta.

 

Ruokapankit

Juustoportti tekee ympäri vuoden ruokalahjoituksia ruokapankkien kautta. Lahjoituksiin päätyy aina hyväkuntoisia tuotteita, esimerkiksi sellaisia, jotka eivät päiväystensä puolesta enää ennätä kaupan hyllyille. Tuotteet ovat ensiluokkaisia, ja päiväykset riittävät erittäin hyvin ruokapankkien jaossa. Huonoin vaihtoehto on aina se, että hyvä tuote päätyy biojätteeseen. Ajoittain tuotteissa saattaa olla pieniä muutoksia, joiden vuoksi niitä ei voi välittää normaaleihin myyntikanaviin. Ruokapankkiin päätyy vaikkapa jugurtti, johon on tullut väärä kansi.

Pyrimme siihen, että jaamme ruokaa tasapuolisesti kaikille yhteistyökumppaneille, jos jaettavaa on. Moni seura, yhdistys tai kilpailutapahtuma lähestyy myös pyynnöillä. Lahjoitukset arvioidaan aina tapauskohtaisesti ja edellytyksenä on, että ne sopivat Juustoportin omiin kuljetuksiin.