29/12/2023

Uusia korkkeja jogurttipurkeissa

Juustoportin jogurteissa on nykyään uudenlaisia korkkeja, jotka jäävät kiinni pakkaukseen. Korkit eivät irtoa avattaessa ja ne lajitellaan jatkossa yhdessä kartonkipakkausten kanssa.

Uusia korkkeja Juustoportin jogurteissa

Juustoportin jogurteissa on nykyään uudenlaisia korkkeja, jotka jäävät kiinni pakkaukseen. Jogurttipurkissa olevan korkin voi lukita auki-asentoon, jolloin jogurttia on helppo kaataa ilman sotkua. Kaatamisen jälkeen korkki painetaan kiinni ja lukitaan kiertämällä, kuten ennenkin.

Ensimmäisiä uusia korkkeja löytyy jo kaupoista, muut tuotteet seuraavat perässä.

Uudet jogurttipurkkien korkit sisältävät vähemmän muovia, jolloin muovia säästyy vuodessa yli 2 tonnin verran. Korkkiuudistuksen myötä myös pakkauksen lajittelu kierrätykseen helpottuu. Korkit lajitellaan jatkossa yhdessä kartonkipakkausten kanssa, korkkia ei tarvitse irrottaa pakkauksesta. Korkki ja kartonki erotellaan kierrätyslaitoksessa, joten uudistus ei heikennä kierrätettävyyttä.

Käyttöohjeet:

  1. Kierrä korkki auki.
  2. Korkki lukittuu auki-asennossa ylös, jolloin kaataminen on helpompaa.
  3. Sulje korkki painamalla se takaisin paikoilleen ja kierrä kiinni.

 

 

 

Korkkien muuttumisen taustalla on EU:n kertakäyttömuovi-direktiivi (single-use plastics (SUP) directive), jonka avulla pyritään vähentämään muovijätteen määrää ja edistämään kiertotaloutta.

Juustoportin jogurtit