7/11/2023

Vähemmän muovia

Vähemmän muovia

Juustoportti sitoutui Muovisten kertakäyttöisten annospakkausten kulutuksen vähentämistä koskevan green deal -sopimukseen, jonka tavoitteena on vähentää muoviroskan määrää ympäristössä, sekä edistää kiertotaloutta.

Koko konsernin yhteistyöllä saamme kehitettyä omaa toimintaamme parhaalla mahdollisella tavalla – kohti vähämuovisempaa ruokaketjua

Elintarvikepakkausten muovin vähentäminen ei ole aina mutkatonta, sillä käyttöönotettavien vaihtoehtoisten materiaalien ja toimintatapojen on oltava ruokahävikin vähentämistä tukevia, sekä helppokäyttöisiä. Tulemme kartoittamaan vähemmän muovia sisältäviä, muovia korvaavia tai uudelleen käytettäviä vaihtoehtoja tuotteiden pakkaamisessa meijerillä, sekä liikenneasemilla käytettävissä kerta-annospakkauksissa.

Yhdessä onnistumme

Otamme kartoitus- ja kehitystyöhön mukaan koko henkilöstömme, yhdessä saamme kehitettyä omaa toimintaamme parhaalla mahdollisella tavalla – kohti vähämuovisempaa ruokaketjua. Liikenneasemillamme tulemme antamaan asiakkaillemme entistä houkuttelevimpia tapoja valita uudelleen käytettäviä materiaaleja kertakäyttöisten sijaan. Kerromme myös kertakäyttöisten annospakkausten vähentämisen hyödyistä liikenneasemillamme.

Ensin selvitetään, sitten vähennetään

Sitoudumme selvittämään muovisten kertakäyttöisten annospakkausten kulutuksen meijeri- ja palveluliiketoiminnoissamme, sekä vähentämään niistä aiheutuvia ympäristöhaittoja. Sitoudumme myös kartoittamaan vähemmän muovia sisältävien kertakäyttöisten annospakkausten käyttömahdollisuuksia ja ohjaamaan asiakkaitamme valitsemaan uudelleenkäytettäviä juomamukia ja annospakkauksia kertakäyttöisen sijaan.

Uskomme että yhteistyöllä tulemme onnistumaan!

 


Juustoportti on vastuullinen perheyritys, joka on onnistunut luomaan ja ylläpitämään kasvua ja kehittymistä vaikeinakin vuosina. Vastuullisuus on kuulunut yrityksen arvoihin alusta saakka ja monipuoliset vastuullisuuden teot ovat yrityksen arkipäivää. Toimimme ympäristön hyväksi – pienennämme hiilijalanjälkeämme ja suurennamme kädenjälkeä. Tavoitteemme tukevat ilmaston lämpenemisen rajoittamista + 1,5 asteeseen. Juustoportilla on Jalasjärvellä sijaitsevan meijeri- ja juustolatoiminnan, sekä vege- ja vientitehtaan lisäksi liikenneasemat Jalasjärvellä, Mäntsälässä, Kärsämäellä, Ylöjärvellä ja Kuopiossa, sekä ruokatuotteita valmistava Kasvisgalleria Kuopiossa, sekä toimisto Helsingissä. Juustoportin liikevaihto on 100 miljoonaa ja henkilökuntaa on 300.