Juustoportin AB-jogurtti on samettista

Samettinen Juustoportin AB-jogurtti
Juustoportin AB-jogurtit ovat suomalaisen jogurttiperinteen klassikkoja – samettisen pehmeitä ja monipuolisilla mauilla hemmottelevia. Omassa perhemeijerissä Jalasjärvellä valmistettavat AB-jogurtit ovat taidonnäytteitä, joissa yhdistyy laadukas suomalainen maito, perinteinen ja ainutlaatuinen valmistustapa, sekä kilpailijoista erottuvat makuelämykset.
Pehmeä rakenne tekee vaikutuksen
Juustoportin AB-jogurtit ovat tunnettuja erityisen samettisesta koostumuksestaan. Jogurtti on täyteläinen, pehmeä ja miellyttävä lusikoida. Perinteinen valmistustapa ei anna tilaa kiireelle, vaan jogurtin annetaan hapantua rauhassa yön yli. Juuri tämä valmistustapa on avain klassikkotuotteen syntymiseen.
Makuvaihtoehdot sisältävät pohjoisen marjoja
AB-jogurtin makumaailma rakentuu sekä tutuista klassikoista että rohkeista valinnoista. Vanilja on ajaton vaihtoehto, mutta todellisia erottajia ovat pohjoisen marjat. Uutuusmaku puolukka luo jogurttiin syksyisen lempeän raikkauden ja mustaherukka eli mustaviinimarja on aromikasta, vailla minkäänlaista kirpeyttä. Tyrni vie makumatkalle aurinkoiseen saaristoon ja lakka on suomalaisen luonnon arvostetuimpia herkkuja. Näiden rinnalla mustikka ja mansikka täydentävät valikoiman tutuilla, koko perheen suosikkimauilla. Erikoisempi kahviversio puolestaan ilahduttaa niitä, jotka arvostavat aitoa kahvin makua. Myös maustamaton AB-jogurtti kuuluu valikoimaan – sen maku on puhdas ja luonnollinen sellaisenaan, mutta siihen voi lisätä halutessaan marjoja, hedelmiä tai mysliä.
Eri pakkauskokoja arkeen ja herkutteluun
AB-jogurttia on saatavilla eri kokoisissa pakkauksissa. 150 gramman annospurkki on sopiva yksityiseen välipalahetkeen, kun taas nelipakkauksesta on jaettavaa useammalle herkkusuulle. 400 gramman purkista riittää enemmän nautittavaa ja se sopii jaettavaksi tai käytettäväksi esimerkiksi smoothien pohjana. Maustamatonta AB-jogurttia on myös kilon pakkauksessa, joka on kätevä arkijogurtti jokapäiväiseen käyttöön, myös ruoanlaittoon ja leivontaan.
Suomalaista jogurttia Jalasjärveltä
Kaikki Juustoportin AB-jogurtit valmistetaan Jalasjärvellä, omassa perhemeijerissä. Suomalainen, korkealaatuinen maito ja perinteinen valmistustapa luovat työtä paikkakunnalle. Tätä kokonaisuutta kuvaa Hyvää Suomesta -merkki.
Kolmekymmentä vuotta makuelämyksiä
Juustoportin AB-jogurtin tarina alkoi 90-luvun alussa, kun Sveitsissä Marjon ja Timon kokema makuelämys johti ajatukseen samettisen pehmeän jogurtin valmistamisesta myös Suomessa. Juustoportti olikin ensimmäinen kotimainen valmistaja, joka yhdisti asidofilus- ja bifidohapatteet jogurttiin. Tämä rohkea avaus ja perinteinen valmistustapa erotti AB-jogurtin heti muista ja silloinen Bifisoft löysi nopeasti paikkansa suomalaisten pöydissä. Sittemmin Bifisoft-nimi on jäänyt historiaan ja jogurtit tunnetaan Juustoportin AB-jogurtteina.