20/11/2023

Juustotarjotin houkuttelee maistamaan

Juustoportin pitkään kypsytetyt erikoisjuustot ovat suomalaisesta maidosta valmistettuja maukkaita juustoja.

Juustotarjotin houkuttelee maistamaan

Kokoa juhlava juustotarjotin suomalaisista Juustoportin voittajajuustoista

Herkullinen juustotarjotin syntyy palkituista Brandy-pähkinä, Vuohen Grand Reserve, sekä Viinitarhurinjuustosta. Laktoositon leipäjuusto maistuu miedompien juustojen ystäville.

  1. Varaa erikoisjuustoja 20-30 grammaa vierasta kohden ja ota ne huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua, niin maut ja aromit pääsevät esille. Nosta leipäjuusto lämpimään vasta juuri ennen tarjolle laittoa.
  2. Leikkaa juustot tikuiksi, kolmioiksi tai kuutioiksi ja asettele juustot ja muut tarjottavat kauniille alustalle, koristele halutessasi.
  3. Juustorasiasta voi leikata nimitarran ja kiinnittää sen cocktailtikulla oikeaan juustoon.
  4. Nautiskele hyvässä seurassa!

Katso vinkiksi resepti nettisivuilta tai video Juustoportin YouTubesta.

Juustoportin pitkään kypsytetyt erikoisjuustot ovat suomalaisesta maidosta valmistettuja maukkaita juustoja. Nämä valmistetaan käsityönä Jalasjärven liikenneaseman yhteydessä olevassa näyttöjuustolassa ja kypsytetään aidossa juustokellarissa.

Brandy-pähkinäjuusto

Juustoportin Brandy-pähkinä juusto maistuu täyteläisen aromikkaiden, sekä maultaan miedompienkin juustojen ystäville. Brandy-pähkinäjuusto on yksi maailmanmestarijuustoistamme, sillä se on voittanut kaksi kertaa World Cheese Awards -juustokilpailussa kultamitalin! Brandyllä ja pähkinäaromilla maustetun juuston kypsytys tapahtuu osittain brandyaltaassa.

Vuohen Grand Reserve GR

Vuohen Grand Reserve GR on vuohenmaidosta valmistettu pitkään kypsytetty juusto. Se on vaalea, kova, maukas ja vivahteikas juusto, jonka tuoksusta voi erottaa pähkinää, vaniljaa ja kermaa. Vuohen Grand Reserve on palkittu kultamitalilla sekä World Cheese Awards -juustokilpailussa, että Tirolissa kansainvälisessä premium-juustojen kilpailussa.

Viinitarhurin juusto

Viinitarhurin juustossa näkyy aidon käsityön ja osaamisen jälki. Maultaan Viinitarhurin juusto on monikerroksinen ja voimakas, juuri niin kuin juuston kuuluukin. Viinitarhurinjuustoa harjataan kypsytyksen aikana Torresin Sangre de Toro- punaviinin ja yrttien sekoituksella, josta juusto saa ominaisen yrttien, viinin ja kermaisen pähkinäisen tuoksun.

Menestyksen salaisuus ovat Juustoportin pitkät perinteet juustojen valmistajana, henkilöstön korkeatasoinen osaaminen, sekä laadukkaat raaka-aineet. Erikoisjuustoista löytyy makuja moneen mieleen, omat suosikit löytyy rohkeasti kokeilemalla. Useita kuukausia kellaroidut erikoisjuustot sopivat erityisen hyvin juustotarjottimelle ja salaatteihin, mutta toimivat hyvin myös ruuanlaitossa ja leivonnassa. Suurimpaan intohimoon voi syödä sellaisenaan rasiasta.