Alkuruuat

Juustotarjotin Juustoportin tapaan

Esivalmistelu noin 30 min, valmistus 30 min.

noin 15 henkilölle, riippuen muun tarjoilun määrästä

Ainekset

1 rasia Juustoportin Brandy-pähkinäjuustoa
1 rasia Juustoportin Viinitarhurinjuustoa
1 rasia Juustoportin Vuohen Grand Reserve -juustoa
1 kpl Juustoportin laktoositonta leipäjuustoa (140 g)

Juustojen oheen sopii herkulliset leivät, marjat, tai hillot. Kokeile esimerkiksi mansikoita, pensasmustikoita, karhunvatukoita tai viinirypäleitä. Hilloista vaikkapa viikunahilloa, appelsiinihilloa tai mustaherukkahilloa. Juustotarjottimen voi koristella pähkinöillä, siemenillä, yrteillä tai syötävillä kukilla.

Ohje

 

Katso valmistusohje halutessasi videomuotoisena tästä

  1. Ota erikoisjuustot lämpiämään vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua, niin maut ja aromit pääsevät esille. Leipäjuusto vasta juuri ennen tarjolle laittoa.
  2. Leikkaa juustot tikuiksi, kolmioiksi tai kuutioiksi. Asettele juustot ja muut tarjottavat kauniille alustalle, koristele halutessasi.
  3. Leikkaa juustorasiasta nimitarra ja kiinnitä se cocktailtikulla oikeaan juustoon.

VINKKI 1. 

Kerro vieraille tarjoamistasi juustoista joko oman kokemuksesi perusteella tai katso mitä me niistä kerromme. Erikoisjuustojen video löytyy täältä.

Brandy-pähkinäjuusto

Juustoportin Brandy-pähkinä juusto on todellinen makuelämys, joka maistuu täyteläisen aromikkaiden, sekä maultaan miedompienkin juustojen ystäville. Brandy-pähkinäjuusto on yksi maailmanmestarijuustoistamme, sillä se on voittanut World Cheese Awards -juustokilpailussa kultamitalin. Brandyllä ja pähkinäaromilla maustettu juusto on juustotarjottimen herkku, jonka kypsytys tapahtuu osittain brandyaltaassa.

Viinitarhurin juusto

Viinitarhurin juustossa näkyy aidon käsityön ja osaamisen jälki. Siitä me olemme erityisen ylpeitä. Maultaan Viinitarhurin juusto on monikerroksinen ja voimakas, juuri niin kuin juuston kuuluukin. Viinitarhurinjuustoa harjataan kypsytyksen aikana Torresin Sangre de Toro- punaviinin ja yrttien sekoituksella, josta juusto saa ominaisen yrttien, viinin ja kermaisen pähkinäisen tuoksun.

 

Vuohen Grand Reserve GR

Vuohen Grand Reserve GR on vuohenmaidosta valmistettu pitkään kypsytetty juusto. Se on vaalea, kova, maukas ja vivahteikas juusto, jonka tuoksusta voi erottaa pähkinää, vaniljaa ja kermaa. Vuohen Grand Reserve on palkittu kultamitalilla Tirolissa kansainvälisessä premium-juustojen kilpailussa.

Juustoportin pitkään kypsytetyt erikoisjuustot ovat suomalaisesta maidosta valmistettuja maukkaita juustoja. Nämä juustot valmistetaan käsityönä Jalasjärven liikenneaseman yhteydessä olevassa näyttöjuustolassa ja kypsytetään aidossa juustokellarissa. Juustoportin pitkät perinteet juustojen valmistajana, henkilöstön korkeatasoinen osaaminen sekä laadukkaat raaka-aineet ovat menestyksen salaisuus. Erikoisjuustoista löytyy makuja moneen mieleen, oman suosikit voi löytää rohkeasti kokeilemalla.

VINKKI 2. 

Jos juhlista jää juustoa yli, käytä se raasteena pitsan tai piirakan päällä! Katso resepti kinkku-juustopiirakkaan