Alkuruuat

Paahdettu porkkanakeitto ja kikherneet, VEGE

Ainekset

Paahdettu porkkanakeitto:

1 kg porkkanoita
2 keskikokoista sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 l Juustoportin kaurajuomaa
2 tl garam masalaa
½ tl suolaa
ripaus chilijauhetta (maun mukaan)

Paahdetut kikherneet:

1 tlk (noin 230 g) kikherneitä
½ rkl oliiviöljyä
1 tl garam masalaa
ripaus suolaa

Lisäksi:
tuoretta korianteria
Juustoportin SourOat tai O’GURT

Ohje

Paahdettu porkkanakeitto:

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Kuori ja paloittele porkkanat. Lisää joukkoon oliiviöljy ja mausteet. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille.
3. Kuori ja lohko sipulit. Lisää sipulilohkot uuninpellille porkkanoiden viereen. Lisää pellille myös valkosipulinkynnet kuorineen.
4. Paahda kasviksia noin 30 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmenneet ja sipulit saaneet hieman väriä. Paistoaika riippuu kasvisten koosta.
5. Kuori valkosipulinkynnet ja kaada kaikki kasvikset kattilaan. Lisää kaurajuoma ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Keitto saa olla paksua, mutta lisää tilkka nestettä tarvittaessa. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja tarkista maku. Tarjoile keitto paahdettujen kikherneiden, tuoreen korianterin ja Sour Oatin kera.

Paahdetut kikherneet:

1. Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä.
2. Sekoita kikherneiden joukkoon oliiviöljy, garam masala ja suola.
3. Paahda kikherneitä 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
4. Tarjoile kikherneet paahdetun porkkanakeiton lisukkeena.