Välipalat

Juustoportin kinkkujuustopiirakka

n. 30 palaa

Juustoportin kinkkupiirakka resepti kirnuvoista.

Ainekset

Pohja

150 g Juustoportin kirnuvoita sulatettuna

2 dl kaurahiutaleita

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

1 dl kylmää vettä

Täyte

150 g palvikinkkua suikaleina

½ punainen paprika

½ keltainen paprika

½ oranssi paprika

150 g Juustoportti viinitarhurin juustoa

1 prk (150 g) Juustoportin Vapaan lehmän creme fraíchea

2 munaa

2 dl Juustoportin kuohukermaa

tuoretta persiljaa

mustapippuria myllystä

Ohje

Valmista piirakkapohja sekoittamalla voi, kaurahiutaleet ja vehnäjauho, johon olet sekoittanut leivinjauheen ja suolan. Lisää kylmä vesi ja sekoita tahmeaksi taikinaksi.

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja taputtele jauhotetuin sormin ohueksi pohjaksi. Pistele haarukalla ja esipaista 225 asteessa 10 min.

Ripottele esipaistetun pohjan pinnalle kinkkusuikaleet ja paprikakuutiot. Raasta juusto ja ripottele se. pohjan päälle. Sekoita ranskankerma, kerma ja munat. Mausta seos mustapippurilla ja hienonnetulla persiljalla. Kaada piirakan päälle. Paista 200 asteessa n. 20 min.