Välipalat

Tomaatti-pinaattipiirakka VEGE

Ainekset

POHJA
75 g kasvimargariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1dl Juustoportin KauraKevi
1 tl suolaa

TÄYTE
1 punasipuli suikaloituna
70 g babypinaattia
100g erivärisiä tomaatteja halkaistuna
2 dl Juustoportin KauraKevi
150 g vegejuustoraastetta
1 rkl perunajauhoja
1 tl suolaa
1 tl basilikaa
rouhittua mustapippuria

Ohje

  1. Nypi kylmä margariini yhdessä muiden pohja-ainesten kanssa taikinaksi. Painele 24 cm piirakkavuoan pohjalle. Esipaista 220 °C 5 min.
  2. Kuori ja viipaloi sipuli, sekoita pinaatin, KauraKevin, vegeraasteen ja mausteiden kera. Levitä piirakkapohjan päälle. Painele tomaatit piirakan pinnalle leikkauspuoli ylöspäin. Paista 200 °C 35 min.