Välipalat

Grillattu vuohenjuustosandwich Hans Välimäen reseptillä

15 minuuttia

2 - 4 annosta

Ainekset

Sandwich

8 siivua hyvää sekaleipää

4-8 rkl vahvaa sinappia

4 dl (n. 300 g raastettua Juustoportin Vuohen Grand Reserve-juustoa)

4-8 rkl Juustoportin kirnuvoita

4-8 rkl majoneesia

2 dl valutettua hapankaalia

Sinappinen salaatinkastike

1 dl vahvaa sinappia

0,5 dl sokeria

0,5 dl valkoviinietikkaa

1-2 valkosipulinkynttä kuorittuina ja raastettuina

2 dl rypsiöljyä

1-2 dl vettä

(suolaa maun mukaan)

(vastarouhittua valkopippuria maun mukaan)

Ohje

Sandwich

Levitä leiville ensin voi, sitten majoneesi ja lopuksi sinappia oman maun mukaan. Asettele sen jälkeen siivuille hapankaalia ohuelti ja sen jälkeen reilusti juustoraastetta. Yhdistä puoliskot, voitele ja grillaa samalla (tai paista pannulla) pienen painon alla molemmin puolin, kunnes juusto on keskeltä sulaa. Ota leivät sivuun ja leikkaa keskeltä halki, jotta ovat helpommin syötävissä. Tarjoile suolakurkun ja hyvän salaatin kera. Jos juustoa jää yli, niin sen voi hyvin sekoittaa salaatin joukkoon. Leivän voi valmistaa myös varsin helposti voileipägrillissä. Painona voi käyttää vaikka uunipeltiä tai kattilaa.

Sinappinen salaatinkastike

Sekoita sinappi, sokeri, valkosipuli ja etikka tai jos haluat, niin etikan voi korvata myös sitruunanmehulla. Lisää öljy ohuena nauhana samalla voimakkaasti sekoittaen, eli valmistus kuten majoneesissa, mutta ilman munaa. Ohenna lopuksi vedellä, että saat kastikkeeseen soivan koostumuksen ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Vuohen Grand Reserve-juuston tuotetiedot löytyy  täältä

Vuohen Grand Reserve-juustoraasteen tuotetiedot löytyy täältä.