Välipalat

Lakka-leipäjuustopiirakka

Valmistusaika vähintään 1 tunti, josta työaika n. 20 min

1 piirakka. ø n. 25–28 cm (10–12 palaa)

Lakka-leipäjuustopiirakka

Ainekset

PIIRAKKAPOHJA

100 g  Juustoportin kirnuvoita
¾ dl  fariini- tai muscavadosokeria
1  kananmuna
2 dl   erikoisvehnäjauhoja
½ tl  leivinjauhetta
1 tl  vaniljasokeria

 
VOITELU
1 rkl  Juustoportin kirnuvoita

 

TÄYTE
3 dl  Juustoportin AB-jogurtti lakka
1  kananmuna
½ dl  fariini- tai muscavadosokeria
200 g  Juustoportin Leipäjuustoa
2 dl   lakkoja

Ohje

  1. Ota kirnuvoi ja kananmuna huoneenlämpöön. Lämmitä uuni 200 °C. Voitele piirakkavuoka. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri.
  2. Vaahdota pehmennyt kirnuvoi ja sokeri sähkövatkaimella, lisää 1–2 rkl jauhoseosta ja vaahdota hetki ja vatkaa sen jälkeen kananmuna mukaan. Sekoita joukkoon loppu jauhoseos.
  3. Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Käytä apuna jauhoja, lastaa tai kostutettuja sormia. Pidä piirakkapohjaa hetki viileässä.
  4. Sekoita täytteen lakkajogurtti, kananmuna ja sokeri. Kaada seos piirakkapohjan päälle.
  5. Leikkaa leipäjuusto pieniksi kuutioiksi. Ripottele leipäjuustokuutiot ja lakat (jos pakaste, kohmeisina) jogurtin päälle.
  6. Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 35–45 min, kunnes piirakka on hyytynyt ja leipäjuusto paahtunut.
  7. Tarjoa herkullinen piirakka lämpimänä tai haaleana sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.

 

Pehmeästä lakkajogurtista, raikkaista suomalaisista lakoista ja täyteläisestä leipäjuustosta syntyy superherkullinen piirakka kahvipöytään tai jälkiruoaksi.

Lakkojen hapokkuutta taittavat hienosti paahteinen fariini- tai aromaattinen tumma muscavadosokeri.

Paahda piirakkaa riittävän kauan uunissa, jolloin leipäjuustopiirakan maut ovat täyteläisimmillään.

Tutustu tuotteisiin:

Kirnuvoi

AB-jogurtit 

Leipäjuusto

Resepti: LEIVONTA-kirja, Laine Arja Elina, Readme 2021

Käytä näitä