Välipalat

Ranskalainen vuohenjuustopiirakka

10-12 palaa

Juustoportin ranskalainen vuohenjuustopiirakka.

Ainekset

Pohja
150 g Juustoportin kirnuvoita
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 rkl vettä

Täyte
2 rkl dijonsinappia
15O g Juustoportti vuohen GR juustoraastetta
1 prk (150 g) Juustoportti vapaan lehmän creme fraíchea
1 rkl tuoretta timjamia
200 g pikkutomaatteja
mustapippuria myllystä

Ohje

Valmista pohja nyppimällä kylmä, kuutioitu voi vehnäjauhojen ja suolan kanssa hyvin sekaisin. Lisää lopuksi 2 rkl vettä, että saat seoksesta taikinamaisen. Laita kelmulla peitettynä jääkaappiin 20 minuutiksi lepäämäään.

Voitele pyöreä Ø28 cm piirakkavuoka tai irtopohjavuoka ja painele viileä taikina ohuelti pohjalle ja reunoille jauhotetuin sormin. Leikkaa reunoista ylimenevät pois.

Levitä pohjalle dijonsinappi. Sekoita juustoraaste, timjami ja ranskankerma keskenään ja levitä seos sinapin päälle. Halkaise pikkutomaatit ja aseta ne leikkuupinta ylöspäin piirakan pinnalle. Rouhi pinnalle hiukan mustapippuria.

Paista 180 asteessa n. 40 min.