Välipalat

Vuohenjuustopannukakku

30 + 60 min.

n. 6 palaa

Vuohenjuustopannukakku

Ainekset

0,5 dl tuoretta rakuunaa hienonnettuna

5 kananmunaa

2 tl suolaa

3 valkosipulinkynttä

mustapippuria

6 dl jauhoja

1 l Juustoportin vuohenmaitoa

150 g Juustoportin GR vuohenjuustoraastetta

5 sipulia

rypsiöljyä

50 g vuonankaalia

Balsamico punaviinietikkaa

 

Lisäksi:

Lasagnevuoka n. 20 cm x 30 cm

 

Ohje

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Hienonna rakuunan lehdet.
  3. Vatkaa munat kuohkeiksi sähkövatkaimella. Lisää suola, murskatut valkosipulinkynnet, rakuuna ja reilusti mustapippuria.
  4. Vatkaa joukkoon jauhot, sitten maito ja sekoita joukkoon vuohenjuustoraaste.
  5. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja kaada seos vuokaan.  Nosta uuniin keskitasolle 60 minuutiksi.
  6. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Lorauta paistinpannun pohjalle öljyä niin, että pannun pohja peittyy öljystä. Kuumenna öljy keskilämmöllä ja lisää sipulit. Karamelisoi sipuleita noin 15-20 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes sipulit ovat pehmeitä ja kuparinruskeita. Varo, että sipulit eivät pala.

Kun pannukakku on valmis, annan sen levähtää hetki. Ripottele päälle sipulit. Sekoita vuonankaalin joukkoon hieman balsamicoa ja rakuunanlehtiä, sekoita ja ripottele vuonankaalia pannukakun päälle. Tarjoa heti.

Täyteläinen ja juustoinen pannukakku syntyy Juustoportin ylellisen makuisesta vuohenjuustosta ja raikkaasta vuohenmaidosta. Kun pannukakun viimeistelee vielä karamelisoidulla sipulilla ja vihreällä, on täydellinen suolainen pannukakku valmis tarjottavaksi.