Jälkiruuat

Voileipäkakku Juustoportin tapaan

60 min + 12 h tekeytyminen

12

Helppo ohje herkulliseen voileipäkakkuun. Katso resepti ja kokoa voileipäkakku juhlapöytään tai arjen herkuksi.

Ainekset

Kakku:
2 rs (á 350 g) Juustoportti Pehmeä smetanaa
1 iso kurkku
1 valkosipulinkynsi
1 rku persiljaa
1 limen mehu puristettuna
⅔ Juustoportti Brandy-pähkinä juustoa
12 isoa palaa täysjyväpaahtoleipää 
suolaa ja pippuria

Koristeluun:
⅓ Juustoportti Brandy-pähkinä juustoa pieninä kolmioina
muutama parsannuppu halkaistuna
⅓ kurkku siivutettuna pitkiksi siivuiksi kuorimaveitsellä
3 retiisiä viipaloituna
6 kirsikkatomaattia halkaistuna
lehtipersiljaa
syötäviä kukkia
seesaminsiemeniä

Lisäksi:
kelmua
leipävuoka

Ohje

  1. Vaahdota Juustoportti Pehmeä smetana sähkövatkaimella 5 minuuttia. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja purista kurkusta nesteet pois puhtaan keittiöpyyhkeen avulla. Raasta Juustoportti Brandy-pähkinäjuusto karkeaksi raasteeksi ja valkosipuli hienoksi raasteeksi. Hienonna persilja.
  2. Sekoita kuiva kurkkuraaste ja juustoraaste vaahdotetun smetanan joukkoon. Mausta täyte raastetulla valkosipulilla, limen mehulla, hienonnetulla persiljalla sekä hyppysellisellä suolaa ja pippuria.
  3. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Vuoraa leipävuoka kelmulla.
  4. Aseta leipävuoan pohjalle 3–4 palaa paahtoleipää ja muutama tarjoilulusikallinen kurkkutäytettä. Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi. Toista kaksi kertaa, mutta varmista että kurkkutäytettä jää myös kakun kuorruttamiseen. Laita viimeisen kurkkutäytekerroksen päälle vielä yksi kerros paahtoleipiä. Peitä kelmulla, aseta tasainen paino kakun päälle ja anna levätä jääkaapissa 12 tuntia. Peitä myös kuorrutteeksi jäänyt kurkkutäyte ja säilytä jääkaapissa.
  5. Kumoa levännyt voileipäkakku tarjoiluvadille ja poista kelmut. Levitä loput kurkkutäytteestä varovasti kuorrutteeksi kakun päälle ja reunoille.
  6. Koristele kakku pienillä juustokolmioilla, halkaistuilla parsannupuilla ja kirsikkatomaateilla, retiisiviipaleilla ja pitkillä kurkkusuikaleilla. Viimeistele koristelu lehtipersiljan lehdillä, syötävillä kukilla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.