Jälkiruuat

Mustikka-mascarpone kääretorttu

Hyvin mustikka-mascarpone kääretorttu.

Ainekset

Pohja
4 kananmunia
2 dl sokeria
1 ½ vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Täyte
½ prk (á 250 g) Mascarpone -tuorejuustoa
1 dl Juustoportin kuohukermaa
1 ½ dl HYVIN mustikkaista mehukeittoa
4 liivatelehteä
¾ dl sokeria
1 dl mustikoita

Päälle
tomusokeria ja kuivattua mustikkajauhetta
mintunlehtiä ja mustikkaa

Ohje

  1. Valmista ensin täyte: esivalmistele liivatteet pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, lisää mascarpone, mustikkainen mehukeitto ja liivatteet. Vatkaa kuohkeaksi, lisää mustikat ja laita kylmään jähmettymään tortun valmistamisen ajaksi.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää siivilän läpi kulhossa keskenään sekoitetut vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteisesen uunin keskitasolla n. 8 minuuttia. Kumoa torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle. Ripottele sokerin sekaan myös kuivattua mustikkajauhetta, niin saat kauniin pinnan.
  4. Levitä mustikka-mascarponevaahto täytteeksi ja kääri tiukasti rullalle. Anna tekeytyä kylmässä vähintään parin tunnin ajan ennen leikkaamista annospaloiksi.
  5. Ripottele päälle tomusokeria ja kuivattua mustikkajauhetta. Koristele.

P.S. Jos haluat kuorruttaa kakun täytemoussella, niin valmista sitä kaksinkertainen määrä!