Ainekset
Pohja
100 g Juustoportin kirnuvoita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl Juustoportin HYVIN sokeroimatonta mustikkakeittoa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 rkl valkoviinietikkaa
Täyte ja kuorrute
75 g Juustoportin kirnuvoita
2 dl Juustoportin kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
Kostutukseen
1 dl Juustoportin HYVIN sokeroimatonta mustikkakeittoa + ½ vettä
Päälle
mustikoita
Ohje
- Laita uuni lämpenemään 175-asteeseen. Voitele vuoka (20 cm halkaisija). Ota mustikkakeitto huoneenlämpöön.
- Sulata voi ja sekoita kulhossa keskenään kuivat raaka-aineet (vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja ruokasooda).
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella. Lisää vuorotellen siivilän läpi jauhoseos, sulatettu voi sekä mustikkakeitto.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 40-45 minuuttia uunin alatasolla.
- Valmista sillä aikaa täyte: ota voi pehmenemään hyvissä ajoin ja vatkaa sitä voimakkaasti ajan, jotta voista tulee kuohkea vaahtoa. Lisää vaahdoksi vatkattu kuohukerma, tuorejuusto ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi.
- Anna kakkupohjan jäähtyä kunnolla ainakin kahden tunnin ajan huoneenlämmössä. Sekoita kupissa mustikkakeitto ja vesi. Leikkaa kakku kolmeen osaan.
- Kokoa kakku, kostuta kerrokset laimennetulla mustikkakeitolla ja laita täytettä n. 1 cm verran. Kuorruta lopulla täytekuorrutteella kakku ja koristele esim. mustikoin.