Jälkiruuat

Blue Velvet samettinen mustikkakakku

Ainekset

Pohja
100 g Juustoportin kirnuvoita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl Juustoportin HYVIN sokeroimatonta mustikkakeittoa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 rkl valkoviinietikkaa

Täyte ja kuorrute
75 g Juustoportin kirnuvoita
2 dl Juustoportin kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria

Kostutukseen
1 dl Juustoportin HYVIN sokeroimatonta mustikkakeittoa + ½ vettä

Päälle
mustikoita

Ohje

  1. Laita uuni lämpenemään 175-asteeseen. Voitele vuoka (20 cm halkaisija). Ota mustikkakeitto huoneenlämpöön.
  2. Sulata voi ja sekoita kulhossa keskenään kuivat raaka-aineet (vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja ruokasooda).
  3. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella. Lisää vuorotellen siivilän läpi jauhoseos, sulatettu voi sekä mustikkakeitto.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 40-45 minuuttia uunin alatasolla.
  5. Valmista sillä aikaa täyte: ota voi pehmenemään hyvissä ajoin ja vatkaa sitä voimakkaasti ajan, jotta voista tulee kuohkea vaahtoa. Lisää vaahdoksi vatkattu kuohukerma, tuorejuusto ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi.
  6. Anna kakkupohjan jäähtyä kunnolla ainakin kahden tunnin ajan huoneenlämmössä. Sekoita kupissa mustikkakeitto ja vesi. Leikkaa kakku kolmeen osaan.
  7. Kokoa kakku, kostuta kerrokset laimennetulla mustikkakeitolla ja laita täytettä n. 1 cm verran. Kuorruta lopulla täytekuorrutteella kakku ja koristele esim. mustikoin.