Jälkiruuat

Hurmaava minttusuklaakakku

yli 1 tunti

Ainekset

Pohja:
100 g Juustoportin Kirnuvoita
100 g tummaa suklaata
0,75 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 kananmuna
1 dl fariinisokeria
100 g Pätkistä rouhittuna

Täyte:
5 dl Juustoportin kuohukermaa
2 rkl Minttuviinaa TAI 2 rkl minttuaromia
1 dl Juustoportin Vapaan lehmän maitoa
50 g valkosuklaata
1 limen mehu
5 liivatelehteä
vihreää elintarvikeväriä

Kuorrute:
140 g valkosuklaata
1 dl Juustoportin kuohukermaa

Koristelu:
tuoreita marjoja
suklaata
limen kuorta

Ohje

  1. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa.
  2. Vaahdota kananmuna ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen sulan voi-suklaaseoksen kanssa.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista +200°C n. 15-20 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä kosteaksi.
  5. Siirrä pohja jäähtymään.
  6. Liota liivatelehtiä n. 5 minuuttia kylmässä vedessä.
  7. Raasta limen kuori. Purista limemehu kuppiin ja säästä raastettu kuori koristelua varten.
  8. Kuumenna kattilassa 1 dl kermaa ja maitoa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata kerma-maitoseoksen joukkoon. Lisää valkosuklaa ja kuumenna kunnes suklaa on sulanut. Lisää lopuksi minttuviina tai minttuaromi sekä limemehu ja sekoita hyvin. Siirrä seos jäähtymään.
  9. Vatkaa 4 dl kermaa vaahdoksi.
  10. Yhdistä kermavaahto ja kerma-suklaaseos keskenään varovasti sekoittaen.
  11. Siirrä suklaakakkupohja tarjoilulautaselle. Puhdista irtopohjavuoan reunukset ja aseta vuoka takaisin kakun ympärille. Voit halutessasi käyttää reunakalvoa tai leivinpaperia suojataksesi vuoan. Reunan suojaamalla kakusta tulee siistimpi.
  12. Kaada seos suklaapohjan päälle, anna jähmettyä 2-4 tuntia tai yön yli.
  13. Koristele kakku haluamallasi tavalla.