Jälkiruuat

Maailman helpoin kakku

vaniljainen_kakku

Ainekset

18 cm irtopohjavuoka

Pohja

75 g Juustoportti kirnuvoi

2 dl Juustoportti AB-vaniljajogurtti

2,5 dl vehnäjauhot

1,5 dl sokeri

1 tl  sooda

1 tl vaniljasokeri

Kuorrute ja koristelu

2 dl Juustoportti kuohukerma

2 rkl vaniljasokeri

Koristeeksi mustikoita, mansikoita, vadelmia, mintunlehtiä tai karkkeja

Ohje

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi noin 18 cm irtopohjavuoan väliin.
  2. Sulata voi mikrossa, jätä hetkeksi jäähtymään.
  3. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  4. Lisää vaniljajogurtti voisulaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada voiseos jauhojen joukkoon ja kääntele taikina takaiseksi nuolijalla.
  5. Kaada taikina kakkuvuokaan, paista uunissa noin 30-40 minuuttia uunista riippuen. Kokeile kakun kypsyys esim. hammastikulla. Kakku on valmis, kun taikinaa ei jää tikkuun.
  6. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa. Ota sitten kakku pois vuoasta ja anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
  7. Laita kuorrutteen kerma ja vaniljasokeri kulhoon, vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi käsivatkaimella.
  8. Nostele kuohkea kerma lusikalla jäähtyneen kakun päälle.
  9. Koristele kakku haluamallasi tavalla, kuten marjoilla tai karkeilla.