Jälkiruuat

Bataattikakku

n. 50 min

n. 15 palaa

Bataattikakku

Ainekset

400 g Kasvisgallerian bataattisosetta

100 g Juustoportin kirnuvoita

1,5 dl pekaanipähkinöitä

3 dl sokeria

4,5 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

4 munaa

1 tl inkivääriä

1,5 tl kanelia

 

Iso uunivuoka

Kuorrute

200 g voita

1 appelsiinin kuori raastettuna

4,5 dl tomusokeria

150 g Juustoportin Vapaan lehmän Crème Fraîche

Ohje

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Ota 200 g voita huoneenlämpöön kuorrutusta varten.
  3. Sulata 100 g voita mikrossa taikinaa varten.
  4. Pieni pähkinät veitsellä.
  5. Purista bataattisose kulhoon, sekoita joukkoon sokeri, munat ja voi.
  6. Mittaa jauhot ja sekoita joukkoon leivinjauhe, inkivääri ja kaneli.
  7. Sekoita jauhoseos muutamassa erässä bataattiseoksen joukkoon.
  8. Sekoita lopuksi joukkoon pähkinät. Säästä hieman koristeluun.
  9. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja nosta uuniin n. 30 minuutiksi.

 

Kostean mehevä bataattikakku kuorrutetaan ihanalla appelsiinin makuisella kuorrutteella.

  1. Pese appelsiini huolella ja raasta sen kuori raastimen hienoimmalla terällä.
  2. Vatkaa voi ja tomusokeri sähkövatkaimella tahnamaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon crème fraîche ja appelsiininkuori ja vatkaa, kunnes seos on tasainen.
  3. Nosta kuorrute jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi jähmettymään, kunnes kakku on täysin jäähtynyt, mieluiten jääkaappikylmä.
  4. Levitä kuorrute kakun päälle, koristele ja leikkaa paloiksi juuri ennen tarjoilua.

Bataattikakku säilyy jääkaapissa pari päivää.