Ainekset
400 g Kasvisgallerian bataattisosetta
100 g Juustoportin kirnuvoita
1,5 dl pekaanipähkinöitä
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
4 munaa
1 tl inkivääriä
1,5 tl kanelia
Kuorrute
200 g Juustoportin kirnuvoita
1 appelsiinin kuori raastettuna
4,5 dl tomusokeria
150 g Juustoportin Smetanaa
Ohje
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Ota 200 g voita huoneenlämpöön kuorrutusta varten.
- Sulata 100 g voita mikrossa taikinaa varten.
- Pieni pähkinät veitsellä.
- Purista bataattisose kulhoon, sekoita joukkoon sokeri, munat ja voi.
- Mittaa jauhot ja sekoita joukkoon leivinjauhe, inkivääri ja kaneli.
- Sekoita jauhoseos muutamassa erässä bataattiseoksen joukkoon.
- Sekoita lopuksi joukkoon pähkinät. Säästä hieman koristeluun.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja nosta uuniin n. 30 minuutiksi.
Kostean mehevä bataattikakku kuorrutetaan ihanalla appelsiinin makuisella kuorrutteella.
- Pese appelsiini huolella ja raasta sen kuori raastimen hienoimmalla terällä.
- Vatkaa voi ja tomusokeri sähkövatkaimella tahnamaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon smetana ja appelsiininkuori ja vatkaa, kunnes seos on tasainen.
- Nosta kuorrute jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi jähmettymään, kunnes kakku on täysin jäähtynyt, mieluiten jääkaappikylmä.
- Levitä kuorrute kakun päälle, koristele ja leikkaa paloiksi juuri ennen tarjoilua.
Bataattikakku säilyy jääkaapissa pari päivää.