Jälkiruuat

Britakakku

n. 1 tunti

n. 10 annosta

Ainekset

Kesäpäivän britakakku

Pohja:
150 g pehmeää Juustoportin kirnuvoita
1,5 dl sokeria
5 kananmunan keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl Juustoportin Vapaan lehmän kevytmaitoa

Marenki:
5 kananmunan valkuaista
2,5 dl sokeria
1 dl mantelilastuja

Täyte:
1 prk sitruunarahkaa
2 dl Juustoportin kuohu- tai vispikermaa
mansikoita

Ohje

  1. Aloita valmistamalla kakkupohja. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää keltuaiset joukkoon yksitellen ja sekoita huolellisesti.
  3. Lisää kuivat aineet ja maito joukkoon vuorotellen niin, että aloitat ja lopetat kuivilla aineilla. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille.
  4. Valmista seuraavaksi marenki. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon ohuena virtana ja sekoita samalla jatkuvasti. Marenkiseos on valmis, kun se on niin kiinteää, ettei se valu kulhosta.
  5. Kaada marenkiseos kakkupohjan päälle, ripottele mantelilastut päällimmäiseksi ja paista 180°C uunissa noin 30 minuuttia.
  6. Anna jäähtyä ja leikkaa kakkupohja kahtia.
  7. Vaahdota kerma ja sekoita rahka joukkoon, levitä seos toisen puolikkaan päälle. Lisää pilkottuja mansikoita ja nosta toinen puolikas päälle.

Koristele britakakku mansikoilla ja nauti hyvässä seurassa!

Juustoportti Vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Juustoportti kirnuvoi 200 g

Juustoportti vispikerma 500 ml

Käytä näitä