Jälkiruuat

Valkosuklaa-mustikkamoussekakku ja passionhedelmää

1 tunti, lisäksi hyytyminen 2-4 tuntia

10-12 annosta

Ainekset

Pohja:

200 g tummia täytekeksejä (esim. Domino)
30 g sulatettua Juustoportin kirnuvoita

Valkosuklaamousse:

3 liivatelehteä
1 dl Juustoportin Vapaan lehmän täysmaitoa
2 tl vaniljasokeria
100g valkosuklaata
2 dl Juustoportin kuohukermaa
1 dl Juustoportin AB Vaniljajogurttia

Kerrosten väliin yksi paseerattu passionhedelmä

Mustikkamousse:

2 liivatelehteä
200 g mustikoita
100 g valkosuklaata
2 dl Juustoportin kuohukermaa
1 dl Juustoportin AB Vaniljajogurttia

Koristeluun
1 passionhedelmä
0,5 dl tuoreita mustikoita tai pensasmustikoita
tummaa suklaata rouheena

Ohje

  1.  Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Käyttämällä reunakalvoa saat kakun reunasta siistin.
  2. Hienonna keksit muruiksi ja sekoita joukkoon voisula. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle siten, että jätät reunalle n. 1 cm tyhjää.

Valmista ensin mustikkamousse:

  1. Liota liivatteet kylmässä vedessä, kunnes ne pehmenevät.
    Kuumenna mustikat kattilassa ja paseeraa ne sitten tiheän siivilän läpi.
  2. Kaada mustikoista saatu seos takaisin kattilaan ja purista liivatteista ylimääräinen vesi pois.
  3. Lisää liivatteet kattilaan ja kiehauta mustikka-liivateseosta, kunnes liivatteet ovat täysin sulaneet.
  4. Siirrä seos jäähtymään.
  5. Sulata valkosuklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa enintään 30 sekuntia kerralla, lämmityskertojen välissä hyvin sekoittaen.
  6. Vaahdota kerma.
  7. Sekoita mustikka-liivateseos kolmessa erässä valkosuklaan joukkoon.
  8. Sekoita suklaa-mustikkaseos vaniljajogurtin kanssa.
  9. Nostele mustikka-suklaaseos varovaisesti kerman joukkoon ja kaada irtopohjavuoan pohjalle.
  10. Siirrä vuoka kylmään jähmettymään passionhedelmän paseeraamisen ja valkosuklaamoussen valmistamisen ajaksi.
  11. Paseeraa passionhedelmä tiheän siivilän läpi ja ota passionhedelmästä saatu seos talteen. Lisää passionhedelmä mustikkamoussekerroksen päälle vasta ennen valkosuklaamoussekerroksen lisäämistä, jolloin mustikkamoussekerros on hyytynyt.

Valmista valkosuklaamousse:

  1. Liota liivatteet kylmässä vedessä, kunnes ne pehmenevät.
  2. Lisää maito, vaniljasokeri ja valkosuklaa kattilaan ja kuumenna varovaisesti, kunnes valkosuklaa on täysin sulanut.
  3. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois, lisää kattilaan ja nosta suklaa-maitoseoksen lämpötilaa, kunnes liivate on täysin sulanut.
  4. Siirrä seos jäähtymään.
  5. Sekoita suklaaseos vaniljajogurtin kanssa tasaiseksi.
  6. Vaahdota kerma ja nostele jäähtynyt suklaa-maitoseos kerman joukkoon varovaisesti.
  7. Kaada täyte kakkupohjan päälle ja siirrä kakku hyytymään neljäksi tunniksi tai yön yli.
  8. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua passionhedelmällä, suklaalla ja mustikoilla.