Jälkiruuat

Mansikkaiset tuulihattuleivokset

15 kpl

Mansikkaiset tuulihattuleivokset

Ainekset

Sitruunatahna
2 kpl sitruunaa
3 dl tomusokeria
2 kpl kananmunan keltuaista
50 g Juustoportin kirnuvoita

Keksitaikina
70 g Juustoportin kirnuvoita
70 g fariinisokeria
70 g vehnäjauhoja

Tuulihattutaikina
65 g Juustoportin kirnuvoita
65 g vettä
65 g maitoa
1 tl vaniljasokeria
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
2 kpl kananmunia

Mansikkatäyte
2 prk (à 150 g) Juustoportin jogurttirahka mansikkaa
1,5 dl Juustoportin vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
(1 rkl vaniljakreemijauhetta)

Italialainen marenki
2,5 dl sokeria
1 dl vettä
3 kpl kananmunan valkuaista

Leivosten täyttäminen ja koristelu
0,5 dl hasselpähkinärouhetta
200 g tuoreita mansikoita

Ohje

Sitruunatahna
1. Raasta sitruunan kuoret ja purista mehut kattilaan.
2. Lisää sekaan tomusokeri ja kananmunan keltuaiset.
3. Kuumenna seosta sekoitellen, anna kiehua hetken, kunnes seos paksuuntuu.
4. Nosta kattila liedeltä ja lisää voi joukkoon, sekoittele.
5. Kaada sitruunatahna kulhoon ja nosta kylmään jäähtymään.

Keksitaikina
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita joukkoon vehnäjauho, jatka vatkaamista, kunnes taikina kiinteytyy.
4. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä n. 2 mm paksuiseksi levyksi.
5. Laita pakastimeen jähmettymään.

Tuulihattutaikina
1. Yhdistä maito, vesi, voi suola ja sokerit kattilassa, kuumenna seos kiehuvaksi.
2. Nosta kattila levyltä ja lisää joukkoon vehnäjauho, vatkaa puukauhalla voimakkaasti, kunnes taikina on tasaista.
3. Jäähdytä seosta ja lisää kananmunat taikinaan yksitellen vatkaten koko ajan, jatka vatkaamista, kunnes taikinasta tulee paksua ja kiiltävää.
4. Lisää tuulihattutaikina pursotuspussiin ja leikkaa pala kärjestä pois.
5. Pursota tuulihattuja leivinpaperin päälle uunipellille 15 kpl:tta.
6. Ota keksitaikinasta halkaisijaltaan 5 cm muotilla palat ja nosta tuulihatun päälle.
7. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.
8. Anna jäähtyä ennen täyttöä.

Mansikkatäyte
1. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
2. Lisää joukkoon jogurttirahkat, vaniljasokeri ja tarvittaessa vaniljakreemijauhetta.
3. Vatkaa täyte tasaiseksi.

Italialainen marenki
1. Laita valkuaiset kulhoon.
2. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri.
3. Keitä vesi ja sokeri keskenään 120 asteeseen.
4. Vesi-sokeriseoksen kiehuessa vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi.
5. Lisää hitaasti valuttamalla kiehuva sokeriliemi samalla vatkaten valkuaisten joukkoon.
6. Vatkaa marenkia, kunnes se jäähtyy huoneenlämpöiseksi.

Leivosten täyttäminen ja koristelu

1. Leikkaa saksilla n. 3 cm halkaisijaltaan oleva pyöreä pala pois tuulihattutaikinan päältä.
2. Laita tuulihattupohjat tarjoilualustalle.
3. Pursota sitruunatahnaa tuulihattuleivosten pohjalle, lisää tämän jälkeen mansikkatäytettä.
4. Pursota italiasta marenkia pursotuspussin ja tyllan avulla leivosten päälle.
5. Viimeistele leivokset hasselpähkinärouheella ja tuoreilla mansikoilla.

 

Tutustu tuotteisiimme

Resepti @vanilllacakes