Ainekset
3 kananmunaa
3 rkl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl Vapaan lehmän kevytmaitoa
200 g Juustoportin kermaviiliä
50 g Juustoportin kirnuvoita (+lisäksi paistamiseen)
Ohje
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä, niin että saat paksun taikinan.
- Anna seoksen turvota hetken.
- Kuumenna pannu ja laske sen jälkeen levyn lämpötilaa puolella, sillä pannukakut palavat helposti sokerin vuoksi. Käytä paistamiseen kirnuvoita.
- Annostele taikinaa pannulle paksuksi kerrokseksi ja paista haluamasi kokoisia pannukakkuja. Nauti pannukakut esimerkiksi kermavaahdon ja marjojen tai vaahterasiirapin kanssa.