Jälkiruuat

Onnellisten pannukakut

alle 40 min

20 kpl

Vältä ruokahävikkiä ja leivo pannukakkuja. Jos jääkaapissa on maitoa, kermaviiliä tai kirnuvoita, joiden päiväykset ovat käymässä vähiin, pystyt vielä hyödyntämään tuotteita monella tapaa. Tässä yksi herkullinen resepti, lisää löydät Juustoportin nettisivuilta.

Ainekset

3 kananmunaa
3 rkl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl Vapaan lehmän kevytmaitoa
200 g Juustoportin kermaviiliä
50 g Juustoportin kirnuvoita (+lisäksi paistamiseen)

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä, niin että saat paksun taikinan.
  3. Anna seoksen turvota hetken.
  4. Kuumenna pannu ja laske sen jälkeen levyn lämpötilaa puolella, sillä pannukakut palavat helposti sokerin vuoksi. Käytä paistamiseen kirnuvoita.
  5. Annostele taikinaa pannulle paksuksi kerrokseksi ja paista haluamasi kokoisia pannukakkuja. Nauti pannukakut esimerkiksi kermavaahdon ja marjojen tai vaahterasiirapin kanssa.