Jälkiruuat

Mangorahkakakku

(halkaisija 16–18cm)

Ainekset

Pohja
n. 150 g (gluteenittomia) digestivekeksejä
n. 50 g sulaa Juustoportin kirnuvoita
1–2 rkl kaakaojauhetta
TAI
1 dl saksanpähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
1 dl pehmeitä taateleita
1–2 rkl kaakaojauhetta
pieni ripaus suolaa

Täyte
2 prk (300 g) Juustoportti Hyvin-mangorahkaa
2 dl Juustoportin kuohu- tai vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatelehteä tai vastaava määrä vegegeliä
2–3 rkl vettä
2 dl mangososetta

koristeeksi: 1/2 dl mangososetta + 1 liivatelehti ja tuoretta mangoa

Ohje

  1. Murskaa keksit pieneksi muruksi esim. monitoimikoneessa ja sekoita voisulan ja kaakaojauheen kanssa.
    TAI
    Murskaa pähkinät hieman pienemmiksi ja muusaa esim. sauvasekoittimella taateleiden, kaakaojauheen ja suolan kanssa rouheaksi massaksi.
  2. Painele pohjamassa irtopohjavuoan pohjalle ja laita hetkeksi jääkaappiin.
  3. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
  4. Vispaa kerma vaahdoksi ja sekoita rahkan, tuorejuuston ja mangososeen kanssa.
  5. Lämmitä vettä esim. vedenkeittimessä ja kaada siitä pieneen astiaan 2–3 rkl. Purista liivatelehdistä ylimääräiset nesteet ja lisää ne kuuman veden joukkoon koko ajan voimakkaasti vispaten. Sekoita kunnes seos on sileää. Lisää liivateveteen ensin n. ruokalusikallinen täyteseosta (juoksettumisen estämiseksi), ja kaada se sitten lopun täytteen sekaan ja sekoita tasaiseksi.
  6. Lusikoi täyte pohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hetkeksi.
  7. Laita vielä yksi liivatelehti kylmään veteen ja kun se on pehmentynyt, purista nesteet pois ja vispaa se noin ruokalusikalliseen kuumaan vettä. Sekoita liivatevesi 1/2 dl mangososeen kanssa. Nosta kakku jääkaapista ja nostele siihen lusikalla mangososetta esimerkiksi viiteen–kuuteen kohtaan. Pyörittele tikulla kierteitä kakun pintaan. Laita lopuksi kakku jääkaappiin noin neljäksi tunniksi tai kunnes se on kunnolla jähmettynyt.
  8. Koristele kakku halutessasi juuri ennen tarjoilua esimerkiksi tuoreesta mangosta leikatuilla kiehkuroilla.