Jälkiruuat

Mustikkapiirakka vaniljakuorrutteella

n. 1 tunti

10-12 annosta

Ainekset

Mustikkapiirakka:

2 kpl kananmuna
1,5 dl sokeri
2 tl vaniljasokeri
100 g Juustoportti kirnuvoi
3,5 dl vehnäjauhot
2 tl leivinjauhe
2 tl kardemumma
1 dl Juustoportti Vapaan lehmän kevytmaito
3 dl mustikoita (pakaste)

 

Vaniljakuorrute:

300 g Juustoportti kirnuvoi (huoneenlämpöinen)
250 g mascarpone
7 dl  tomusokeri
1 rkl vaniljasokeri
1 kpl vaniljatanko

Koristeeksi tuoreita pensasmustikoita ja karhunvatukoita

Ohje

 

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen, vuoraa noin 20×25 cm vuoka leivinpaperilla.
  2. Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata kirnuvoi. Yhdistä kuivat aineet.
  3. Sekoita kuivat aineet, voisula ja sekä maito munavaahdon joukkoon varovasti ja sekoita tasaiseksi. Lisää mustikat taikinaan ja sekoita.
  4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia. Takista kypsyys tikulla. Anna piirakan jäähtyä täysin.

Valmista kuorrute

  1. Vatkaa kirnuvoi silkkiseksi vaahdoksi (vatkaa ainakin 5 minuuttia).
  2. Valuta mascarponesta ylimääräinen neste pois ja lisää mascarpone voin joukkoon vatkaten.
  3. Yhdistä joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri sekä tyhjennä vaniljatankojen sisältö sekaan. Vatkaa kuohkeaksi. Laita kuorrute tyllalla varustettuun pursotuspussiin.
  4. Kuorruta jäähtynyt piirakka haluamallasi tavalla, asettele mustikoista ja karhunvatukoista haluamasi kuvio kuorrutteen päälle

Tutustu tuotteisiin

Kirnuvoi

Vapaan lehmän maito

Resepti Mari @saamarinkakut