Jälkiruuat

Marenkikääretorttu puolukalla ja kinuskilla

yli 1 tunti

Ainekset

4 kananmunanvalkuaista
2 ½ dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
2 dl maissijauhoja
mantelilastuja
4 dl Juustoportin Kuohukermaa
1.5 dl fariinisokeria
100 g puolukoita
200 g Juustoportin Vapaan lehmän maitorahkaa

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan + 175°C.
  2. Erottele kananmunista valkuaiset ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen, kunnes saat kiiltävää marenkia. Lisää sekoittamisen loppuvaiheessa sitruunamehu.
  3. Kaada taikina leivinpaperoidun pellin päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja paista n. 20 minuuttia.
  4. Laita leivinpaperi pöydälle ja ripottele tomusokeria. Kumoa uunista tullut kääretorttupohja toisen leivinpaperin päälle ja annan jäähtyä.
  5. Valmista kinuski: lisää kattilaan 2 dl kermaa ja 1.5 dl fariinisokeria. Kiehauta seos ja anna kiehua hiljalleen, kunnes kinuski on tarpeeksi paksua.
  6. Soseuta puolukat ja lisää sokeria oman maun mukaan.
  7. Vaahdota 2 dl kermaa ja sekoita lopuksi joukkoon rahka ja puolukat.
  8. Kun kääretorttupohja on jäähtynyt, levitä kinuski pohjalle ja kerma-puolukkaseos päällimmäiseksi.
  9. Kääri pohja rullalle ja tarjoile.