Jälkiruuat

Suklaa-kahvikakku

Noin kaksi tuntia, paistaminen ja jäähdytys mukaan luettuna

10-12 annosta

Ainekset

Kakkupohja:

80 g                Juustoportti suolaamaton kirnuvoi

4,5 dl              vehnäjauhot

1,5 dl              tumma kaakaojauhe

3,5 dl              sokeri

1 tl                  vaniljasokeri

2 tl                  leivinjauhe

0,5 tl               suola

2 kpl               kananmuna

2 dl                 Juustoportti Vapaan lehmän kevytmaito

1,5 dl              vahvaa kahvia (kuuma)

 

Suklaa-kahvikuorrute:

200 g            tummaa suklaata

300 g            Juustoportti suolaamaton kirnuvoi (huoneenlämpöinen)

3 dl               tomusokeri

1 dl               tumma kaakaojauhe

1 dl               vahvaa kahvia (ei kuuma)

 

Kostuttamiseen:

1,5 dl           Juustoportti Vapaan lehmän kevytmaito

1 tl               vaniljasokeri

Ohje

  1. Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Sulata voi ja jätä jäähtymään hetkeksi.
  2. Leikkaa kahden 15 cm kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele tai suihkauta vuokasprayta reunoille.
  3.  Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää kaikki loput aineet joukkoon ja vatkaa kunnes taikina on tasainen.
  4. Jaa taikina kakkuvuokiin tasaisesti.
  5. Paista uunin keskitasolla 1 tunti tai kunnes pohjat ovat kypsiä. Kokeile kypsyys tikulla, mikäli taikinaa ei tartu tikkuun nosta pohjat pois.
  6. Anna pohjien jäähtyä vuoissa noin 20 minuuttia, kunnes kumoat ne. Anna jäähtyä täysin ennen täyttöä.

Valmista kuorrute

  1. Sulata suklaa mikrossa noin 30 sekuntia kerralla, aina välissä sekoitellen, kunnes se on kokonaan sulanut. Jätä jäähtymään hetkeksi.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen Juustoportin suolaamaton kirnuvoi vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Lisää joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe, vatkaa tasaiseksi.
  4. Lisää jäähtynyt sulatettu suklaa ja vatkaa.
  5. Kaada lopuksi jäähtynyt kahvi vähitellen kuorrutteen joukkoon ja vatkaa kunnes kuorrute on sileää.

Täytä kakku

  1. Leikkaa molemmat pohjat kahteen osaan (halutessasi voit tasoittaa myös kannet leikkaamalla ne tasaiseksi).
  2. Aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoilulautaselle ja kostuta pohja vaniljamaito seoksella. Lusikoi suklaa-kahvikuorrutetta pohjan päälle ja tasoita pinta.
  3. Nosta seuraava kakkupohja päälle ja toista kostutus sekä täyttö. Toista myös kolmanteen väliin. Nosta viimeinen kakkupohja päälle ja kostuta kansi.
  4. Lisää loput kuorrutteet kakun ympärille ja tasoittele lusikalla aaltoilevaksi pinnaksi. Koristele esimerkiksi pensasmustikoilla.

Anna tekeytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua tai valmista päivää ennen juhlia.

 

Tutustu tuotteisiin

Suolaamaton kirnuvoi

Vapaan lehmän kevytmaito

Resepti Mari @saamarinkakut