Jälkiruuat

Juustoportin suklaapiirakka -24

Mehevän ja makoisan suklaapiirakan salaisuus piilee aidossa kirnuvoissa ja AB-mustakirsikkajogurtissa, helppo resepti!

Ainekset

Pohja:

2,5 dl vettä
200g Juustoportin kirnuvoita
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
4 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 prk (150 g) Juustoportin mustakirsikka AB jogurttia
2 kpl munia

Kuorrutus:

2 rkl Juustoportin Vapaan lehmän maitoa
100 g Juustoportin kirnuvoita
200 g tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta

Ohje

  1. Mittaa vesi, voi, kaakaojauhe ja suola kattilaan. Kiehauta ja nosta jäähtymään.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää jauhoseokseen jäähtynyt kaakaoliemi, mustakirsikkajogurtti ja kananmunat.
  4. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada uunipannulle voidellun leivinpaperin päälle.
  5. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Jos haluat korkeamman piirakan, tee resepti kaksinkertaisena. Uunista riippuen, saattaa tarvita hieman pidemmän paistoajan.

Valmista kuorrutus

  1. Mittaa maito ja voi kattilaan, kiehauta ja jäähdytä seos.
  2. Sekoita jäähtyneeseen seokseen tomusokeri ja kaakao. Halutessasi voit lisätä tilkan kuumaa kahvia kuorrutteeseen, niin saat kiiltävän ja hyvin levittyvän kuorrutteen.
  3. Levitä seos jäähtyneen tortun päälle. Pinnalle voi ripotella suklaarouhetta koristeeksi.

Käytä näitä!