Jälkiruuat

Suklaa-vadelmatartalettileivokset

8 kpl ø 7 cm leivosvuokiin tai 12 kpl muffinssivuokiin tehtynä

Ainekset

Tartalettipohjat 
110 g Juustoportin kirnuvoita
1 dl tomusokeria
0,5 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 kananmunan keltuaista
3,5 dl vehnäjauhoja

Suklaatäyte
50 g Juustoportin vispikermaa
100 g maitosuklaata

Vadelmatäyte
150 g Juustoportin kreikkalaista jogurttia
250 g mascarponea
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl Juustoportin vispikermaa
100 g tuoreita vadelmia

Suklaakuorrute
150 g Juustoportin kirnuvoita
0,5 dl Juustoportin vispikerma
100 g maito- tai tummaa suklaata
1,5 dl tomusokeria
1,5 tl vaniljasokeria
100 g Candy melts -nappeja
Koristerakeita

Ohje

Tartalettipohjat

  1. Yhdistä kulhossa huoneenlämpöinen voi, tomusokeri, suola ja vaniljasokeri, vatkaa sileäksi massaksi.
  2. Lisää kananmunan keltuaiset joukkoon, jatka vatkaamista.
  3. Yhdistä joukkoon lopuksi vehnäjauho ja sekoita kovaksi massaksi.
  4. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä n. 0,5 cm paksuiseksi levyksi ja nosta jääkaappiin kylmään n. 15 minuutiksi.
  5. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  6. Ota kylmästä tartalettitaikinasta leivosrenkailla 7 kpl pyöreitä pohjia tai vaihtoehtoisesti lasin avulla muffinssipeltiin pyöreät isommat palaset.
  7. Nosta pyöreät pohjat uunipellille leivinpaperin päälle.
  8. Nosta leivosrenkaat pohjien päälle.
  9. Leikkaa leivosrenkaiden reunoille tartalettitaikinasta pitkät suikaleet ja asettele leivosrenkaiden reunoihin, siisti yläosat veitsellä.
  10. Pistele haarukan avulla pohjiin reikiä.
  11. Nosta valmiit pohjat hetkeksi kylmään ennen paistoa.
  12. Paista tartalettipohjia n. 15 minuuttia uunissa, anna jäähtyä ennen täyttöä.

Suklaatäyte

  1. Rouhi suklaa pieni rouheeksi ja laita se kulhoon.
  2. Kuumenna kerma kuumaksi, mutta älä keitä.
  3. Kaada kerma suklaarouheen päälle, anna seoksen olla hetken aikaa, niin että suklaa sulaa.
  4. Sekoita suklaaseos lusikalla vielä tasaiseksi.
  5. Nostele noin ruokalusikallinen suklaaseosta tartalettien pohjalle.
  6. Nosta tartaletit kylmään ennen vadelmatäytettä.

Vadelmatäyte

  1. Yhdistä keskenään kreikkalainen jogurtti, mascarpone, sokeri, vaniljasokeri ja vispikerma, vatkaa jämäkäksi vaahdoksi.
  2. Lisää tuoreet vadelmat joukkoon ja vatkaa kunnes vadelmat ovat antaneet vaaleanpunaisen värin vadelmatäytteelle.
  3. Lisää pursotuspussin avulla täyte suklaatäytteen päälle.
  4. Nosta leivokset kylmään.

Suklaakuorrute

  1. Sulata suklaa ja anna jäähtyä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi
  3. Lisää jäähtynyt suklaa voin joukkoon vatkaten.
  4. Jatka vatkaamista ja lisää tomusokeri sekä vaniljasokeri joukkoon.
  5. Lisää vispikerma ja vatkaa kreemi silkkisen pehmeäksi ja kuohkeaksi.
  6. Lisää täyte pursotuspussiin, jossa on haluamasi tylla, koristele leivokset suklaakreemillä ja koristerakeilla.
  7. Lisäksi voit sulattaa candy melts -nappeja ja ottaa haluamallasi muotilla suklaasta koristeita leivoksiin.
  8. Nosta leivokset vielä kylmään ennen tarjoilua.

Tutustu tuotteisiin:

Kirnuvoi

Kreikkalainen jogurtti

Vispikerma

Kiitos reseptistä @vanilllacakes