Jälkiruuat

Vaniljaiset mustikkapullat VEGE

noin 24 kpl

Ainekset

5 dl Juustoportti kaurajuomaa
50 g tuorehiivaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
1 tl suolaa
noin 13 dl vehnäjauhoja
150 g vegaanista margariinia

Täyte:
4-5 dl maustamatonta Juustoportti Kaurakeviä
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
noin 200 g (pakaste)mustikoita

Voiteluun:
Juustoportti kaurajuomaa

Ohje

  1. Lämmitä kaurajuoma kädenlämpöiseksi (37 astetta).
  2. Liuota joukkoon hiiva.
  3. Lisää sokeri, kardemumma, vaniljasokeri ja suola. Sekoita.
  4. Lisää vehnäjauhoja vähitellen koko ajan taikinaa vaivaten.
  5. Lisää pehmeä margariini. Lisää jauhoja tarvittaessa koko ajan taikinaa tunnustellen ja vaivaten. Lisää jauhoja maltilla, sillä kaikkein kuohkeimmat pullat syntyvät pehmeästä taikinasta. Vaivaa taikinaa ainakin 5 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa ja siihen on muodostunut hyvä sitko.
  6. Peitä taikinakulho leivinliinalla. Siirrä kulho lämpimään, vedottomaan paikkaan ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
  7. Kaada taikina jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat. Jaa taikina noin 24 osaan riippuen siitä kuinka suuria pullia haluat.
  8. Pyörittele taikinasta pyöreitä pullia leivinpaperilla vuoratuille uuninpelleille. Jätä reilusti kohoamisvaraa.
  9. Peitä pullat liinalla ja kohota vielä toiseen kertaan.
  10. Laita uuni kuumenemaan 225-asteeseen (205-asteeseen, jos käytät kiertoilmauunia).
  11. Valmista täyte sekoittamalla kaurakevin joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
  12. Kun pullat ovat kohonneet, paina keskelle esimerkiksi jauhoihin kastetulla juomalasin pohjalla syvennys ja lusikoi siihen kaurakeviseosta. Lisää päälle mustikoita.
  13. Voitele pullat kaurajuomalla. Paista pullia noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.