Jälkiruuat

Helpot ja nopeat mansikkadonitsileivokset

20 kpl

Mansikkadonitsileivokset

Ainekset

TUULIHATTUTAIKINA

125 g Juustoportin kirnuvoita
125 g vettä
125 g maitoa
1,5 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
4 kpl kananmunia
2,5 dl vehnäjauhoja
30 g mantelilastuja

TÄYTTEET

1 prk (150 g) Juustoportin mansikkajogurttirahkaa
1 prk (150 g) Juustoportin vaniljajogurttirahkaa

4 dl Juustoportin vispikermaa
2 rkl sokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta

400 g tuoreita mansikoita
1 dl tomusokeria
(syötäviä kukkia)

 

Ohje

TUULIHATTUTAIKINA

  1. Yhdistä maito, vesi, voi suola ja sokerit kattilassa, kuumenna seos kiehuvaksi.
  2. Nosta kattila levyltä ja lisää joukkoon vehnäjauho, vatkaa puukauhalla voimakkaasti, kunnes taikina on tasaista.
  3. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  4. Jäähdytä seosta ja lisää kananmunat taikinaan yksitellen vatkaten koko ajan, jatka vatkaamista, kunnes taikinasta tulee paksua ja kiiltävää.
  5. Lisää tuulihattutaikina pursotuspussiin, jossa haluamasi tylla.
  6. Pursota tuulihattudonitsit leivinpaperin päälle uunipellille 20 kpl, halkaisija n. 5 cm.
  7. Koristele donitsit mantelilastuilla
  8. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.
  9. Anna jäähtyä ennen täyttöä.

DONITSIEN TÄYTTÄMINEN JA KORISTELU

  1. Halkaise tuulihattudonitsit keskeltä.
  2. Lisää donitsien pohjalle vanilja jogurttirahkaa puolille leivoksista 10 kpl sekä mansikka jogurttirahkaa toiselle 10 kpl leivoksista.
  3. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri ja vaniljakreemijauhe, nosta hetkeksi kylmään.
  4. Halkaise mansikat 4 osaan, lisää mansikan palaset jogurttirahkan päälle.
  5. Lisää vispikerma pursotuspussiin, jossa haluamasi tylla.
  6. Pursota kermavaahto mansikoiden päälle.
  7. Nosta toinen puoli donitsista kermavaahdon päälle.
  8. Koristele leivokset tomusokerilla ja vaihtoehtoisesti myös syötävillä kukilla.

Tutustu tuotteisiin

Resepti @Vanilllacakes